Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Inzulinrezisztencián segíthet...

Inzulinrezisztencián segíthet a fogyókúra?

Figyelt kérdés
Ha túlsúlyos valaki!
2013. febr. 21. 14:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze, de pont az IR miatt (ami gyakran karöltve jár a PCOS-al) ált. csak a hármas kezelés a hatásos: mozgás, diéta, metformin.
2013. febr. 21. 14:26
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi!

És elképzelhető, hogy az orvos a diétát nem említi egy túlsúlyos nőnek?

2013. febr. 21. 14:27
 3/12 anonim ***** válasza:
Az elég fura, hogy a diétát nem említette. Milyen orvosnál jártál?
2013. febr. 21. 14:29
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem én!

A sógornőm! Nem jön a baba, most kiderült,hogy IR-je van, meg magas a tesztoszteron értéke.

Róla tudni kell,hogy kb. 20-25 kg túlsúlya van, de nem nagyon akar fogyózni.

Most, hogy kiderült ez a dolog, állítólag annyit mondott neki a doki, hogy a stressztől rosszak az értékei, kapott valami ösztrogénes krémet, meg elküldte a tesztoszteron miatt endokrinológushoz!

Annyit mondott,hogy rendszeresen egyen! De nekem legalábbis nem említette,hogy a doki mondta volna,hogy fogyózzon.

2013. febr. 21. 14:34
 5/12 anonim ***** válasza:

Az IR-en nem sokat segít, ha rendszeresen eszik...

Ezek szerint nőgyógyásznál volt, közülük nagyon kevesen értenek ehhez a témához.

Szerintem az endokrinológus helyes irányba tereli majd.

Mindkettőre gyógyszert kell kapnia, különben fabatkát sem ér az egész..........

2013. febr. 21. 14:36
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát elvileg azért nem írt a doki tablettát, csak krémet, mert,hogy az tovább is hat, a tabi, meg csak amíg szedi!

Egyébként nem rendes IR-es, mert a felső határértéken van, de még nem az! Viszont mondta a doki,hogy lehet kettes típusú cukorbetegség. Ezért nem értem,hogy hogy nem kell a diéta!

Meg akartam neki említeni, de nagyon ciki ilyet mondani valakinek,hogy fogyóznia kellene! Csak jó lenne, ha jönne a baba! :)

2013. febr. 21. 14:41
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nőgyógyásznál volt.:-) Ők nem igazán értenek ehhez, általában csak a saját szakterületük problémáját kezelik. (Ahogy egy előző hozzászóló is írta, az IR gyakran jár együtt PCOS-sel) Pedig ezen csak a komplex kezelés segít.

Keressen egy jó endokrinológust, akinek ez a szakterülete. Bármennyire nem akar is fogyózni, muszáj lesz neki, másképp nem fog változni semmi.

2013. febr. 21. 14:45
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi! Tuti nőgyásznál volt! :)

PCOS nincs, viszont peteérés sem!

Megy majd endokrin.hez, mert a nőgyógyi elküldte!

Akkor talán majd ő fogja neki javasolni a diétát!

2013. febr. 21. 14:47
 9/12 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

Egyébként az inzulinrezisztencián mindenképpen javít a fogyás. Ehhez viszont elengedhetetlen a renszeres testmozgás és a diéta is. (Nem véletlenül hívják ezt a cukorbetegség előszobájának)

Amíg nem rendeződnek a hormonjai, nem sok esélye van a teherbeesésére. De, ha valami csoda folytán mégis teherbe esik, sokkal nagyobb esélye van pl. a vetélésnek, vagy a terhességi cukorbetegségnek.

Újra csak azt tudom tanácsolni, hogy keressen egy jó endokrinológust, aki rendbeteszi, és utána vágjon csak bele a babaprojektbe.

2013. febr. 21. 14:51
 10/12 anonim ***** válasza:

Ajánlom neki ezt az oldalt. Nem csajok személyes tapasztalatai, hanem orvos írta, talán ez meggyőzi a helyes kezelésről, és hogy bizony 20-25kg túlsúly komolyan ront az állapotán! Ahol pedig nincs mensi, ott komoly a helyzet!

[link]

2013. febr. 21. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!