Akinek volt vetélése, segítsene ha tud? Többi lent!
Volt egy vetélésem, igazából, különösebb vizsgálat nem volt (hormonvizsgálatra gondolok). Ha most, újra sikerülne a baba, akkor nyomban elküldenének hormonvizsgálatra, vagy akkor is megvárják a 12. hetet?
Csak mert nagy félelmem, hogy esetleg, a hormonok miatt történt és nem akarom, hogy újra megismétlődjön!
Ne izgulj, ez a legfontosabb! Pontos százalékban nem vagyok biztos, de nekem azt mondta a dokim, hogy a terhességek fele vetéléssel végződik, csak sokszor észre sem veszi az anyuka. És hogy ezer oka lehet.
Én a 12. héten vesztettem el a babám, semmilyen extra vizsgálat nem volt (csak egy uh). Fél évet kellett várnunk. Azóta van egy 16 hetes kisfiam :)
Sok szerencsét neked is!
Köszönöm a gyors válaszokat. És a nőgyógyász, vagy endokrinológushoz kell mennem?
Ne haragudjatok, de külföldön élek és sajnos itt, nem annyira alaposak az orvosok.
Szia!
Ha arra gyanakszol, hogy hormonprobléma miatt történt a vetélés, akkor endokrinológus. A nődokik nem értenek igazán a hormonokhoz.
Szia. Én 6 év próbálkozás után lettem terhes, de elvetéltem a 6. héten. Semmi vizsgálat nem volt. Elmentem endokrinológushoz és kiderült IR-em és PCO-m van. Elkezdtem Mercket szedni és most 6 hónap gyógyszerszedés után terhes vagyok. Rögtön mentem a nődokimhoz, mondtam, hogy vetéltem már és ezek a problémáim vannak, úgyhogy rögtön felírta az utrogestant.
Szerintem nézesd meg magad endokrinológussal, és ha terhes leszel, irass utrot!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!