Volt már valakinek 3 vagy több vetélése? Mi volt a gond nálatok?
Szia az én történetem röviden:
missed ab, utána megszületett a fiam
missed ab, utána megszületett a lányom
spontán vetélés, most teszteltem pozitívat, remélem nem lesz baj.
Nem tudni a vetélések miért vannak, de ha már szültél, akkor tuti lesz még babád!
Fel a fejjel, és sok sikert!
1.genetikai rendellenesség miatt 21-ik héten meg kellett szülni. :(
2. 8 hetesen missed ab
3. 6 hetesen otthon......
4. 9 hetesen missed ab...
kiderült teljesen véletlen, hogy rosszak a pajzsmirigy értékeim, amit a nőgyógyászom is, és a háziorvosom is jónak titulált, közben az endokrinológusom meg NEM, ahhoz hogy baba legyen alacsonyabb érték kell. Kaptam gyógyszert. Egy hónap múlva kiderült PCO, kaptam gyógyszert.
Közölték, nem lehetek legalább 6 hónapig terhes. Felejtsem el. Két hét múlva:
5. pozi teszt. Pici fiam most két éves
6. most november 8hét. missed ab, nem tudni mi volt a baj...
4 spontán vetélés, 5 ill. 6-ik héten, otthon kiürültem. Ennyiről van "papírom", aztán ki tudja...
Kaptam Clostit, Bromot, hormonokat, vitaminokat, mindent, de hiába. Aztán a 2009 évi nagy influenza hisztéria idején én (életemben elöször) beoltattam magam ellene, és 2 hét múlva újra pozi teszt, de ezúttal minden rendben volt! 2010 augusztusában megszületett a lányom!
Immunproblémát mondtak, hogy lehet a párommal egy azonos génünk, és ezért a közös génállományt idegenként kilökte a szervezetem. Mivel mindig a legveszélyesebb ellen védekezik a szervezet, és az gyengített influenza vírust találta annak, az ellen védekezett, nem a baba ellen.
Hát, kicsit mesének tűnt ez a magyarázat, de ők tudják...
Nálatok ilyen gond biztos nincs, mert már van gyereketek.
Szoptattál? Mert lehet, hogy a prolaktin nem ürült ki teljesen a szervezetedből, és az tud vetélést okozni! Bár gondolom, ezt is vizsgálták, ha a hormonjaid jók.
Szia
Persze voltam terhelésen. Azért is kell a műtét, mert így minden rendben van. Endokrinológushoz járok amúgy.
Köszönöm, hogy válaszoltál.
4 vetélésem volt az 5-6. héten, nem kellett műteni. Ennél több is lehetett, nem midig csináltam tesztet, vagy mentem orvoshoz.
A 4. után vérvétellel kiderült, hogy alacsony a progeszteronszintem. A következő ciklusban megint terhes lettem, elkezdtem a gyógyszert, és már megszületett a fiam. A lányommal semmi előzmény, vagy hasonló nem volt, igaz jóval fiatalabb voltam akkor. Könyvbe illő hőgörbéim voltak, csak a vérvétel igazolta a gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!