Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy adjam be jól magamnak az...

Hogy adjam be jól magamnak az injekciókat?

Figyelt kérdés
Lombik kezelés alatt állok,hétfőn kell elkezdenem beadni magamnak a Merional és még egyfajta injekciót,Viszont még sosem csináltam,és meg se mutatták nekem.Vki leírná nekem lépésről-lépésre?
2013. febr. 9. 18:29
 1/10 A kérdező kommentje:
Ha 3 ampullát kell felszívnom,akkor miuán feloldottam a szert,a vastag tűvel szívom fel a fecskendőbe,és utána lecserélem a vékony tűre,és úgy szúrok, vagy már a 3 ampulla adagot a vékonyabb tűvel szívjam fel?A tűt miyen mélyen kell beleszúrnom a hasamba?Elég csak egy picit?
2013. febr. 9. 18:31
 2/10 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Először felteszed a vastag tűt, azzal felszívod az oldószert, belenyomod a merionalt tartalmazó üvegbe. Ha 3 adagot kell, lehet csak egy oldószerrel is, az oldatot visszaszívod a fecskendőbe, és mehet bele a következő merionalba. Így töményebb oldatot kapsz, és csak egyszer kell vele szúrnod magad.

Amikor megvan a 3-as adag, lecseréled a tűt, és 45 fokos szögben tövig tolod. Még így is bőven csak a zsírpárnába ér bele, nem kell félni tőle, még csak nem is fáj. :-)

Néha ki lehet fogni egy-egy tompább tűt, akkor kicsit nehezebb átszúrni a bőrön, de nem vészes. :-)

2013. febr. 9. 18:54
 3/10 anonim ***** válasza:
A 3 ampullát vastagabbal szívd fel, de ne egyszerre. A merional az 2 ampulla egy por és egyoldat emlékeim szerint (vagy abből írtak fel többet egy napra?). Szívd fel a folyadékot belenyomod a bporba ovatosan megforgatod kicsit az üveget, majd visszaszívod. Ekkor lecseréled a tűt egy pici vékonyra és azt tövig beszúrod merülegesen a hasadra.
2013. febr. 9. 18:57
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek! 2 ampulla kell a Merionalból és 3 a Fostimonból.Tehát pl.a 3 anpullásnál a 3 oldószeres adag egy fecskendőbe bele fog férni úgyis,ha mind a 3 oldószert felhasználom meg a 3 tabletta?
2013. febr. 9. 23:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Nagyobb fecsekndőt vegyél hozzá abba belefog férni.
2013. febr. 9. 23:48
 6/10 A kérdező kommentje:

Bocsánat csak még egy kérdés:

Feloldok egy oldószerrel egy adagot,majd ezt felszívom és átfecskendezem a 2.tablettapor mellé és emellé még tegyem be a 2.oldószert is? És utána a 3.por mellé tegyem a két adatot és a 3.oldószert?Hétfőn szúrom először magam,még sosem csináltam...

2013. febr. 9. 23:49
 7/10 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Én csak egy oldószert használtam, nem kell hozzá mind. Még rá is kérdeztem amikor ott voltam, hogy tényleg egy oldószerrel kell-e csinálni, ahogy a tájékoztatóban is le van írva, és erősen bólogattak.

Úgy értem egyféle szurihoz. A kétfélét nem szabad összekeverni.

2013. febr. 10. 09:25
 8/10 sumergo ***** válasza:
100%

Így van, ha egyféle szerből kell 3 ampullával, akkor csak egy adag oldószer kell. Felszívod az oldószert, belenyomod a porba, kicsit megmozgatod az ampullát oldódásig, nem kell rázni, felszívod, belenyomod a másik port tartalmazó ampullába, azt is oldódásig mozgatod, felszívod, majd belenyomod a 3. poros ampullába. Mozgatod oldódásig, felszívod, és csak ekkor cseréled le a tűt a vékonyra. Összecsippented a bőrödet, és 45 fokos szögben bebököd a bőröd alá. Szóval két üveg oldószered megmarad. Sok sikert! :-)

Fura, hogy nem mutatták meg, mert nekem az első adagot ők adták be, azért, hogy lássam, hogyan kell.

2013. febr. 10. 10:29
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm,különösen neked Sumergo,de mindenkinek is!

Hát igen,mondták,hogy maradthatok,ha akarok,és kint a recepciósok megmutatják,de munkaidőben jöttem ki,így is egy órát mondtam a főnöknek,és 3 óra lett belőle.Nem tudtam még várni egy órát rá...

Holnap reggel kezdem,remélem menni fog.A visszaszíváskor nem kerül bele levegő?Azt látni fogom a fecskendőben,ha mégis?

2013. febr. 10. 12:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Jesszus, előtte légteleníteni kell a fecskendőt! :-)

Ha mindent felszívtál, akkor felfelé tartod a tüt, és még egy hangyányi levegőt szívsz bele, akkor az össze oldat a fecsibe jut a tűből is.

Utána ugyanígy tartod a tűt, és nagyon óvatosan elkezded nyomni a fecsi végét. Így kimegy a levegő, de ezt látod is. Egy - két csepp (icipici) kijöhet a tű végén, akkor már tuti nincs a fecskendőben levegő, csak az oldat.

NA ekkor kell fertőtleníteni majd csippenteni a tűt, és 45'-os szögben beszúrni. De tövig SOHA nem szabad benyomni, egy centinek mindig ki kell állnia, mert ha hibás a tű és beléd törik, akkor ha tövig nyomtad, ember legyen a talpán aki kiszedi ( a beletört tűk vándorolnak ugyanis), így viszont ki lehet húzni. De ez ezermillióból az egy százévente, de így a biztos. Nővér vagyok, tudom

:-)

Én javaslom hogy gyakorold egy + fecsivel és tűkkel pl. víz felszívását és a légtelenítést, és egy szivacsba pl. a szuriadást. Nekünk szerencsém van, a férjem is eü.-s, ő adja. De szerintem pl. a körzeti dokid nővérkéje is megmutatja hogy hogy kell, vagy legalább az elsőket beadja. Sok sikert!

2013. febr. 10. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!