Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van itt olyan, aki PCOS,...

Van itt olyan, aki PCOS, mégsincs IR-je? Hogy sikerült teherbe esnie?

Figyelt kérdés
2013. febr. 7. 11:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én is PCOs vagyok és nem IR-es, hanem IGT-s!
2013. febr. 7. 13:33
 12/20 anonim ***** válasza:
Bijanka, az IGT-t is az IR okozza, nekem is van egy enyhe IGT-m , de attol meg IR-es vagyok. Nyugodtan keress ra a neten.
2013. febr. 7. 13:42
 13/20 anonim ***** válasza:
www.webbeteg.hu/cikkek/cukorbetegseg/4021/a-szenhidrat-haztartas-zavarai---inzulinrezisztencia
2013. febr. 7. 13:44
 14/20 A kérdező kommentje:

Nálam a TSH :1.800mIU/L,viszont a tesztoszteron 2.3nmol és az 0.4-2.6-ig jó!

Tehát összegezve: megittam a cukros vizet,és nem emelkedett a vércukorszintem,hanem csökkent! Ez az IR tipikus tünete?

2013. febr. 7. 13:45
 15/20 anonim ***** válasza:

Csökkent glukóztolerancia (IGT)

Az egészséges szénhidrát-anyagcsere és a cukorbetegség közti állapot, mikor az éhgyomri vércukorszint normális (7mmol/l alatt van), viszont az étkezés utáni vércukorszint magasabb mint az egészséges. Ez terheléses vércukor vizsgálattal mutatható ki, amikor 75g szőlőcukor elfogyasztása után 2 órával mérik a vércukor értéket. Csökkent glukóztolerancia esetén ez a vércukor érték magas (8-11mmol/l). Valamint magas vér-inzulinszint is jellemzi ezt az állapotot.

2013. febr. 7. 13:46
 16/20 anonim ***** válasza:

Ahogy mondod kedves kerdezo. Valoszinuleg nagyon magas lehetett az inzulinszinted a mert idopontokban, hogyha ennyire leesett a cukrod. Lehet neked legkozelebb egy 5 pontos terhelest lenne erdemes csinaltatni, azaz, hogy felorankent nezzek a vercukor es inzulinszint alakulasat, hogy vajon hol siklik ki a dolog. Nalam pl az egy oras eredmenyig nem volt gond, marmint a cukorral, mert az inzulin viszonylag mar akkor is magas volt, viszont a 2. orara elegge leesett a cukrom, amit valoszinu egy hatalmas inzulinkiugras valtott ki valahol a 1,5. oraban, amit mar ugye sose tudunk meg, de ez a logikus. Nalad meg ugye eleve eleg kaotikus a helyzet mar a cukor teren is, es ez mar egyertelmuen mutatja a bajt. A tesztoszteronod ettol meg picit emelkedettnek szamit, nekem mar 2,1-re is ezt mondta a doki, de ez magatol helyreall a 3-as kezelessel, mert ez is pusztan az IR miatt van. A tsh-rol meg azert nem nyilatkoznek, mert sajnos a pco-s kiserobetegsege, vagyis barmikor elmozdulhat rossz iranyba, ha eddig csak lappagott. Hugom ennel alacsonyabb normalis ertekkel kezdte tobb mint fel eve, es a 2 kontroll soran, ahogy maga az IR javult, ugy jott elo az addig lappango pm problema, jeleleg mar gyogyszert szed a majdnem 3 kozeli ertekere.

Nalam viszont erdekes modon ez a gond nem jott elo, nekem a kontrollokon vegig jo maradt a tsh-m, bar most a terhesseg miatt kert a doki megint egy kontrollt, de csak holnap tudom meg az eredmenyet.

2013. febr. 7. 13:57
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,nagyon sokat segítettetek! Esetleg tudtok ajánlani olyan oldalt,hogy megfelelő tájékoztatást kapok arról,mit mikor és mennyit lehet enni?
2013. febr. 7. 14:03
 18/20 anonim válasza:
Kedves kérdező!Úristen!!!Mintha csak magamat olvasnám:)
2013. febr. 7. 14:11
 19/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,akkor ezek szerint van bennünk valami közös!;-)
2013. febr. 7. 14:13
 20/20 anonim ***** válasza:

Kedves 13.09-es én vagyok a nem IR-es PCOS. Két hete nézte meg a dokim, és nincs IR-em.

Kedves kérdező! Remélem minél hamarabb sikerül babásodnod!

2013. febr. 7. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!