Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van itt olyan, aki PCOS,...

Van itt olyan, aki PCOS, mégsincs IR-je? Hogy sikerült teherbe esnie?

Figyelt kérdés
2013. febr. 7. 11:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Ha van is ilyen, biztos hogy nagyon ritka. A pco-t ugyanis anyagcserezavar okozza, ami pont emiatt az inzulinrezisztencia miatt alakul ki. Sajnos az mar csak hab a tortan, ha mindez pajzsmirigy, vagy prolaktin, vagy egyeb hormonproblemakkal tarsul. Voltal mar 3 vagy 5 pontos terheleses vercukor es inzulinszint vizsgalaton? Ha nem, akkor gyorsan csinaltasd meg, ha meg igen, akkor megirnad az eredmenyt? Vagyunk itt egy paran, akik egy ideje kuzdunk ezzel, megszakertjuk, de mindenkeppen fel kellene keresned egy endokrinologust, mert ez a problema mar tulmegy a nogyogyasz hataskoren.
2013. febr. 7. 12:22
 2/20 A kérdező kommentje:

A 3 pontos vércukrom:

Glükóz fluoridos!:5,4 mmol/L ref.tart. :3,5-6,1

glükóz terhelés 60 perc.:5,1 mmol -"- :3,1-10,5

glükóz terhelés 120 perc:4,3 -"- :3,1-7,5

vizelet glükóz: 0,2 mmol/L :0,1-0,8

2013. febr. 7. 12:28
 3/20 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseriteni, de ezen anelkul latszik, hogy IR, hogy latnam az inzulineredmenyeket. Jo lett volna azt is kerni hozza, de ebbol is kiderul hogy baj van. Ugyanis se a 60 perces, se a120 perces cukrodnak nem lenne szabad az ehgyomri ala esni, nalad viszont mind a ketto alamegy a kezdo erteknek. Ez azt jelenti, hogy a szervezeted tultermeli az inzulint, tobbet termel mint amire szukseg lenne a cukor szinten tartasahoz, es ezert esik mindket ertek az ehgyomri ala. Ahhoz nem ertek, de ugy tudom az se normalis, hogy cukor van a vizeletedben. Nagyon gyorsan fel kellene keresni egy endokrinologust. Ha pesti vagy pest kornyeki vagy, a mensmentist ajanlom.
2013. febr. 7. 12:35
 4/20 A kérdező kommentje:
csak ezek az eredményeim vannak,amit épp ma vettem át a laborban! nincs rajta inzulin,pedig én a dokimtól azt kértem,erre meg csak a vércukor van rajta!Nem volt megjelölve egyik érték sem,ezért én azt hittem,hogy nem vagyok IR-es! :-(
2013. febr. 7. 12:41
 5/20 anonim ***** válasza:
Mivel minden ertek amugy a normaltartomanyba esik, ezert kulon-kulon nezve nem is lenne gond. De mivel ezt osszessegeben kell nezni, igy velemenyem szerint nem is kicsi, hanem egesz komoly a problema. Tenyleg jo lenne latni az inzulinertekeket, mert abbol derulne ki pontosan mekkora a baj. Kerdezek egy parat,ha nem banod. Tobbi hormonoddal mi a helyzet, azt vizsgaltak? Azonkan milyen lett az eredmenye? Milyen a ciklusod, rendszeres? Figyeled valahogy hogy van e péd? Van cikuskozi, vagy mensi elotti tobb napos barnazasod? Van sulyfelesleged? Szorosseg, aknes bor? Egyebkent hogy a kerdesedre is valaszoljak, nekem is van IR-em ami tavaly juliusban derult ki, rogton el is kezdtem szedni a gyogyszert, majd karacsony utan, azaz a 6. kezeleses honapban (termeszetesen a gyogyszer mellett a dieta es a sport is nagyon fontos, bar a sportot en vegig nagyon elhanyagoltam) pozitivat teszteltem. Roviden ennyi, ehhez hozza tartozik meg az, hogy en megszabadultam az osszes sulyfeleslegemtol ami az elso terhessegemrol, es szoptatas utanrol maradt, ami majdnem 20 kg volt. Most onnan indult a 2. terhessegem, ahonnan az elso. Tehat sikerulhet, de ehhez szukseg lenne egy nagyon jo szakemberre aki segit ebben. Ha megteheted, tenyleg menj a mensmentisbe. Nem olcso tudom, de en ugy voltam vele, hogy babat akarok, es ennyit megtehetek erte, mert ha meglesz, szuletese utan ugyis meg tobbe fog kerulni, akkor meg miert verjem a fogamhoz a garast. 3 havonta 10000ft-ot +gyogyszerkoltseg meg ki lehet birni szerintem.
2013. febr. 7. 12:55
 6/20 anonim ***** válasza:

Én pont olyan vagyok akinek PCOs.ja van és NEM IR-es!!!!!!! Megőrülök, hogy emberek kijelentik, hogy a PCOs tuti IR-es. Hát NEM!!!!!!!!!!

Amúgy lombikkal lett babánk, de mint kiderült nem a PCOS volt a fő bűnös, ,mert Clostyval szuper peteérésem lett, hanem a petefalam nem engedte át a spermiumokat. 4. lombik sikerült. Ez a probléma az első lombikkezelésnél derült ki.

2013. febr. 7. 12:58
 7/20 A kérdező kommentje:
Köszi,hogy írtál! a kérdéseidre válaszolva: a 178 cm-hez 68 kg vagyok,vagyis nincs rajtam felesleg,a bőröm szép-tiszta-pattanástalan,szőrösödésről szó sincs! A menzeszem általában rendszeres,bár amióta (9) hónapja abbahagytam a fogit,azóta kinyúlt a ciklus,32-34-36 napokra jön meg,és az utóbbi 4 hónapban már közti vérzésem is volt,ami inkább több napig tartó barnázás,mint vérzés! A párommal babát szeretnénk,és ezért kerestem fel a dokimat,aki uh után azt mondta,cisztásak a petefészkeim,és nincs peteérésem,viszont rendszeresen megjön valami időközönként! Csináltattunk vérvételt,hormonokkal,és ott egyértelműen látszott,hogy az LH-FSH arány nem jó! Az LH magasabb sokkal,mint az FSH! Amúgy a többi értékre azt mondta a doki,hogy nem rossz! Most legutóbb én kértem ezt a vércukor tesztet,csak az inzulin hiányzik róla,pedig pont ez érdekelne engem is! És nem is figyeltem fel rá,hisz ahogy írtad, összességében az értékek a tartományban mozognak! A másik az,hogy vidéki vagyok,Borsod! Itt az előjegyzés egy endo dokihoz kb. 2-4 hónap!Annak ellenére,hogy még nincs papírra írva,hogy PCOS,és IR-es lennék,én elkezdtem diétázni,odafigyelni az életemre! Az IR re ki írhat fel metet?
2013. febr. 7. 13:07
 8/20 anonim ***** válasza:

Nem azt mondtam, hogy nincs ilyen ember, hanem azt, hogy rohadt ritka. Amugy meg ne vegyel ra merget, hogy a meddosegi centrumban foglalkoztak volna vele, mert ismerosomnek 2 lombikana is elsiklottak a teny felett, hogy akkora IR-e van, mint a haz, mert hat szerintuk minden rendben van, nem is ertik miert nem tud teherbe esni. Ennyit a meddosegi centrumokrol, ilyenekkel pont nem foglalkozak. Nala is nehany hettel a masodik lombik utan derult ki hogy pedig bizony nagy a baj, amin a stimuk meg meg csak rontottak. Szoval azert megnezetnem en azokat az eredmenyeket egy szakemberrel a te helyedben is.

Mindenesetre a kerdezo eredmenyebol azonnal kiderul, hogy ez bizony IR.

2013. febr. 7. 13:09
 9/20 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Én már nem tudom mit higgyek,nekem is kezd tele lenni a farkam az egésszel! A stimulációt azért nem meri a dokim javasolni,mert fél,hogy hiperstimulációt csinál! Szóval ördögi kör!
2013. febr. 7. 13:11
 10/20 anonim ***** válasza:
Sajna csak endokrinologus irhatja fel a metet. Azert majd a tobbi hormoneredmenyedet is mutasd meg neki, mert az egy dolog, hogy a nogyogasz mit gondol, de mivel a hormonokhoz ugyanugy nem ertenek, igy jobb ha szakember is latja. Itt egy pelda: a nodokik szeretik azt mondani pl a 2 feletti tsh-ra, hogy az jo, mert tartomanyon belul esik, es valo igaz, mert 4 egesz valamennyi a hatarerteke, csak azt felejtik el emliteni, hogy a babara vagyo noknel 1-2 kozott kellene lennie, kozelebb az 1-hez. Ugyanez vonatkozik amugy a tesztoszteronra pl, csak ott max. 1,5 ig szeretik az endokrinologusok latni, de inkabb alatta. Keress ra a borsodi endodokikra, vagy kerj segitseget, tanacsot, de en tuti nem mennek sztk-s rendelesre a helyedben, mert kb adsz a carnak egy pofont, ha erted mire gondolok. Sajnos ha a mai vilagban nem tomsz ki par zsebet, akkor tojnak a fejedre es nem foglalkoznak az emberrel :(
2013. febr. 7. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!