Van itt olyan, akinek csak 1 petefészke van, és szeretne kisbabát, vagy már sikerült teherbe esnie?
Én nem tudok sok jót írni. Nekem is eltávolították a baloldali petefészkem és sajnos spontán nem sikerült teherbe esnem. Ha gyereket akarsz akkor minnél hamarabb fordulj meddőségi központba. Sima nőgyógyászok erre nem jók. Sok időt és pénzt tudsz megspórolni magadnak ha rám hallgatsz. Főleg, hogy az idő ellenetek dolgozik. És mint írod régóta próbálkoztok. Ne pazarolj több időt mert ha lombikra kerül a sor akkor nem mindegy, hány éves vagy. Nem tudom mitől alakultak ki a ciszták? Nézd meg a szövettant? Endometriosis van rajta? Akkor meg minimális az esélyed hogy spontán sikerülni fog. Mert gátolja a teherbeesést igaz a gyógyulásához viszont a legjobb módszer a gyerekválalás. Ördögi kör. Ja és ki is ujul ha nem sietsz teherbe esni.Nem írtad, hogy a poetevezeték átjárható-e? Lehet, hogy a műtéti összenövésektől nem is átjárható a petevezeték. Főleg, hogy csak egy petefészked van ezt fontos lenne tudni.
Hogy jót és biztatót is írjak lombikkal sikerült a baba. Ha van valami kérdésed írkój nyugottan.
Köszönöm, hogy írtatok! Igen, sajnos endometriosis. Átjárhatóságot nem tudom, nem nézettem meg, mert a műtétem is nagyon durva volt, és egyelőre nem szeretnék kórháznak még a közelébe se menni... (Kivéve, ha szülni megyek! :)) Egyébként egy hajszálon múlt, hogy nem vették ki mindkét petefészkem. Nagyon bízom benne, hogy sikerül természetes úton. Lassan egy éve próbálkozunk, tudom, ez nem olyan extrém hosszú idő, csak nekem tűnik annak. 25 éves vagyok.
Azt szeretném kérdezni, hogy valamilyen kezeléssel próbálkoztatok, hogy elősegítsétek a teherbe esést?
az egyik barátnőmnek eltávolították az egyik petefészkét. kétségbe volt esve, hogy nem lehet babája. rá fél évre teherbe esett, minden rendben volt a terhességével, és a másfél éves kisfia mellé 3 hónap múlva megérkezik a kistesó.
:-)))))))))))))))))))
SZia!
Nekem 10 éves koromban vették ki a bal oldali petefészkemet ciszták miatt. Most 25 vagyok.
sikerült teherbe esnem 4 hónap próbálkozás alatt 18 évesen. Sajnos elment a 13. héten. Tehát az, hogy "csak" 1 petefészked van, nem lehet probléma. Azóta "pasit váltottam". Már 6 éve vagyok együtt férjemmel. És most ott tartunk, hogy meddőségibe járunk. De nem nálam van a baj, hanem uracskám katonái nagyon lassúak. Tehát majd lombikolni fogunk. :)
Hú, köszönöm a válaszokat, volt, amelyik reményt keltett bennem, de az elkeseredés erősebb...
Nem kaptam semmilyen gyógyszeres kezelést. Az milyen egyébként? Arra gondolsz, amikor leállítják a ciklust? Azt tuti nem vállalnám be, nem akarom az épphogy működő hormonrendszeremet kiütni... Bízom a testemben és a természetben, remélem, hogy össze fog jönni természetesen!
Nagyon nem szeretnék lombik babát (egyelőre), csak legvégső esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!