Van itt olyan nő, aki érzi a peteérést? Mikor jobb próbálkozni?
Szia!
Nem teljesen értek egyet az előttem szólóval. Én is érzem a repedést, sőt még ovu tesztet is használok. Szóval eléggé kitapasztaltam már, hogy is van ez :-D
A teszt a repedés előtti 36-48 órában jelez. EZtán van a repedés, amikortól a petesejt kiszabadul és megkezdi kb 24 órá kis életét a méhig. Ha van randi, jó esély van a gyerkőcre, h épp nincs jelentkező, akkor a 24 óra végén elsorvad.
Vagyis: repedés előtt 48 órával már lehet próbálkozni, hisz egyes katonák akár 72 órát is eléldegélnek odabent, megvárva a tüszőrepedést. Ezekből a randikból nagy valószinűséggel lány születik. De ha a szúrkálásnál vagytok együtt, akkor is nagy az esély a megtermékenyülésre, csak akkor fiúk születnek inkább. Mindezt az magyarázza, h a lány kromoszómát hordozó spermiumok lassabbak, de tovább élnek, a fiúsak gyorsabbak, de életük rövidebb.
Szóval, csak hajrá!!!
ideális esetben nem hosszú folyamat hanem úgy van ahogy a második válaszoló írta. Hosszabb akkor lehet ha az LH (tüszőrepesztő) hormon megemelkedését mégsem követi tüszőrepedés és a szervezet újra és újra próbálkozik. Ez semmiképp nem jó jel mert ha a sok próbálkozás (magas LH szint) ellenére sem szabadul ki a petesejt akkor ottmarad egy cuki kis ciszta formájában és hónapról hónapra felhalmozódva ezekből a cisztákből lesz a "tökéletes" policisztás petefészek.
Ideális esetben a petefészek fájdalom kb fél napig vagy pár óráig tart.
1 nap szokott fájni. Szombaton reggel éreztem és este voltunk is egyutt. Remélem ossze jon.
A két naponta modszer az elso gyereknél nem jott be. Fél év után felhagytunk vele. Az osztonos szeretkezés (jobban kívánom a férjem) azonnal sikeres volt.
A tüszőrepedés után már nem fáj, hiszen a fájdalmat a megnagyobbodott petefészek okozza, ami attól nagy hogy ott van a jóóó nagy tüsző és feszít. Amikor kiszabadul a petesejt akkor már nem szabad hogy fájjon. Tehát mindig az utolsó fájdalom a tüszőrepedés, ha másnap is fáj, akkor az előző napi mégsem az volt.
Illetve nagyon-nagyon ritkán megesik hogy több tüsző érik és nem egyforma méretűek, ilyenkor lehet olyan hogy az LH hormon megemelkedésekor csak a nagyobb reped meg, és a kisebbek ott maradnak és továbbra is van miatta szurkálás, de ezekből vagy ciszta lesz, vagy felszívódnak, és mindkét esetben olyan hormont termelnek ami megnehezíti a teherbe esést akkor is, ha szabadult ki egészséges petesejt is. Én tavaly decemberben ilyen miatt nem lettem terhes, ultrahangos cikluskövetésen derült ki hogy 3 tüszőm érik és csak 2 repedt meg, akkor mondta a dokim ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!