Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért baj ha valaki nem ítéli...

Miért baj ha valaki nem ítéli el az abortuszt választó nőket?

Figyelt kérdés

Egy "kedves" ismerősöm azt mondta, hogy szétszabdalna engem egy kampóval, hogy érezzem azt amin a magzatok átmennek....

Hiába magyarázom neki, hogy az első trimeszterben nincsenek kifejlett kognitív képességei a magzatnak.

2013. febr. 5. 12:48
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
68%

Mert nagyon sok az álszent, ultrakonzervatív ember. Akik mélységesen hisznek abban, hogy amit ők gondolnak, az a jó.

A magyarázatod viszont nem helytálló, a fájdalom nem kognitív képesség.

2013. febr. 5. 12:52
 2/24 anonim ***** válasza:
60%

De jó fej lehet.

Én sem ítélkezek senki felett, tudom, hogy sok olyan helyzet van, ahol nem fér bele egy baba, és védekezések ellenére is megtörténik a fogantatás.

Nekem itt van húgom, már felnőtt nő, még is csak a számítógép és a playstation érdekli. Internetezik, ha megunja játszik. Nem tud nem is akar főzni, és nem is akar senkiről gondoskodni, egy kávét sem főzne senki kedvéért. Ha neki besikerülne egy gyerek, én lennék az első aki abortuszért kiállt. Sajnos vannak nehéz helyzetek.

2013. febr. 5. 12:54
 3/24 anonim ***** válasza:
49%
Mert úgy gondolják, jobb a gyereknek, ha esetleg egész életében szenved, mint 1 másodpercig. Inkább felnevelnék szegénységben, boldogtalanságban. A múltkor valaki azt írta, a csecsemőnek még az is jobb, ha a kukába dobják. Fáj a magzatnak? Nem. De ha fájna? Ennyi erővel ne szüljön senki, mert a születés a babának egy brutális fájdalom. Átpréselődik egy szűk helyen, még a koponyája is összenyomódik, gondolhatod...
2013. febr. 5. 12:55
 4/24 anonim ***** válasza:
50%
Én egyáltalán nem ítélem az abortuszt! Sokan úgy vállalják a babát,még ha véletlenül is jött,hogy majd lesz valahogy...ahol 2 van 3 is elfér....20-30 nm-es lakásokba....szörnyű! Inkább ne szülessen akkor meg.
2013. febr. 5. 12:57
 5/24 anonim ***** válasza:
52%
Én soha nem értettem az abortusz ellenes embereket! Miért lenne jobb, ha megszülné a babát, és utána nem gondoskodna róla, esetleg kárt tenne benne, mert sajnos ilyen is előfordul (manapság nem ritkán!!)Ha az örökbefogadás nem lenne ilyen vontatott, és nehéz.......talán.......de nem...akkor sem! Minden nőnek joga van eldönteni, hogy akarja-e, és a későbbiekben tud-e rendesen gondoskodni a pocakjában növekvő babáról!
2013. febr. 5. 12:59
 6/24 anonim ***** válasza:
57%
Hát én nem ítélem el azokat a nőket,de ha ilyet hallok összeszorul a gyomrom! És a legtöbb abortusz a felelőtlenségtől van! Elhiszem van,hogy csak becsúszik de a legtöbbet meg lehetne akadályozni! És ezért szörnyű,hogy ennyi babát megölnek hiszen nem tehetnek semmiről! Ők csak megfogantak és élni akarnak!
2013. febr. 5. 13:00
 7/24 A kérdező kommentje:

Abban teljesen igazad van, hogy sok abortusz a nem megfelelő védekezés miatt kerül sor.

De szerintem joga van egy nőnek eldönteni, hogy megszüli-e vagy sem.

2013. febr. 5. 13:05
 8/24 anonim ***** válasza:
67%

Azt nem írtam,hogy nincs joga az mindenkinek a saját döntése!

De vajon a baba hogy döntene? Én csak a babákat sajnálom!

2013. febr. 5. 13:12
 9/24 anonim ***** válasza:
63%

Ilyenek az emberek és általában azok a kik ítélkeznek,ők a legbűnösebbek.Miután átéled a babavárás csodáit és megszülöd,nevelgeted,szemed fénye és mérhetetlen boldogságot,büszkeséget ad egy gyerek,így jogosan kérdezheted,hogy miért akar erről lemondani,de hogy elítéld mert,hogy így dönt (biztos van rá jó indoka),azt nem teheted,senki nem ítélkezhet egy másik felett!Az a nő,aki felelőtlenségből esik teherbe,az igenis nagyon jól dönt az abortusz mellett,ugyanolyan felelőtlenül nézné végig,ahogy a gyermeke felcseperedik (szándékosan nem írtam nevelést).És azt sem döntse el egy 3-4-sokadik,hogy egy felelőség teljes szülő aki egy vagy két-három gyermeket már tisztességbe felnevel és nem bírja tovább anyagilag,fizikailag ép elmével,az rossz legyen és bűnös mert abortusz mellett dönt.

Imádom a gyermekemet,azóta amióta tudomást szereztem róla és boldoggá tesz,DE nincs az az Isten amiért még egy gyermeket bevállaljak,sem anyagiakba sem pszichésen nem bírnám.Egy gyermek anyja tudok lenni,kettőének már a rémálma.

2013. febr. 5. 13:23
 10/24 anonim ***** válasza:
26%
mindenki azt csinál ,amit akar. Van lelkiismerete mindenkinek, azzal kell együttélnie. Én elítélem az abortuszt, és senkinek sem javasolnám, mert ugyanolyan gyilkosság mint minden egyéb gyilkosság. De utólag ítélkezni nincs jogom. Viszont a sok abortuszpártit muszáj piszkálni, hátha elgondolkodnak, és néhány életet meg lehet menteni, mintahogy a túsztárgyaló is próbálja lebeszélni a sok idiótát, hogy kinyírjon egy oviscsoportnyi gyereket. Aztán persze nem mindig sikerül
2013. febr. 5. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!