Az nagy baj, ha néha 20-25 perccel korábban vagy később
hőmérőzök?
Figyelt kérdés
Átlagosan 7:35kor szoktam, de van, hogy már negyedkor felébredek és nem akarok várni, mert attól félek hogy a sok forgolódástól, még ha ki sem kelek az ágyból, felmegy a hőm. Egyszer elúfordult olyan, hogy elaludtam és 8kor mértem meg a hőm. Ez nagy baj? Egyébként szép szabályos, ovu után egyre ment felfele (stagnált kicsit, aztán fel, megint stagnált aztán megint fel), mot szombaton kellett volna megjönnie, de még nem jött, de mára egy fokot visszaesett, viszont én ma 7:08kor mértem, mert korábban felébredtem.
Dehogy baj:)) Nem vagy gép. A reggeli hőmérőzésnek az a lényege, hogy NAGYJÁBÓL azonos időben, közvetlenül ébredés után végezd, ugyanazon a helyen ( nyelv alatt, hónaljban stb...) ugyanazzal a hőmérővel. A közvetlenül ébredés után, nem azt jelenti, hogy ébresztőórával kéne kelned, ha még aludnál. Hanem azt, hogy ne kelj fel, ne mászkálj, ne egyél, mert így minden reggel a nyugalmi állapotú testhőmérsékletedet méred, amit nem befolyásol semmi. Ha így van fél, vagy 1 óra eltolódás az előző naphoz képest, attól még jól látható, hogyan alakul a hőgörbéd. Ha ma reggelre visszaesett a hőd, az nem az időpont miatt van, hanem valószínűleg meg fog jönni a vérzésed.
2013. febr. 4. 09:51
3/6 anonim válasza:
20-25 perc nem okoz semmi problémát, de ahogy én olvastam, azért +/- 1 óránál nagyobb különbség ne legyen a mérések között (nekem hétvégén is csörög az óra 7-kor, megmérem és utána még visszaalszom).
1 fok visszaesés még nem feltétlenül jelenti hogy meg fog jönni, tegnap nekem is visszaesett 1,5-et, ma megint feljebb van (mára nem várom): [link]
Ha viszonylag pontos a mensid, már tesztelhetsz. Drukkolok, majd írd meg mi lett.
2013. febr. 4. 10:08
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Mostanában inkább 33, mint 35 naposak a ciklusaim, de én 35 nappal számolom. Így már minimum 2 napja késik. Péntek este csináltam egy tesztet, negatív lett, úgyhogy nem élem bele magam. Szerintem pénteken csinálok, ha addig nem jön meg, de azt már reggel.
Utolsó, nagyon szurkolok! Majd te is írj, hogy mi lett. Én megígérem, mindenképpen írni fogok.
Persze mindenkinek sok pozitív tesztet! :) ++
2013. febr. 4. 10:21
5/6 frászkarikaborsó válasza:
Nem baj, nem az a lényeg hogy azonos időpontban mérj hanem hogy közvetlenül ébredés után.
2013. febr. 4. 13:53
6/6 A kérdező kommentje:
Nekem ma jött meg. Jó sokat késett és most kicsit szomorú vagyok, emrt már pont kezdtem reménykedni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!