Ki tud tapasztalatot megosztani meddőséggel kapcsolatban?
Ir-re, Pajzsmirigyproblémára vizsgáltak???
Csak azért kérdezem, mert volt egy ismerősöm akinek átjárhatóságit csináltak mielőtt megnézték volna nem-e pajzsmirigy beteg, vagy Inzulinrezisztens, talán PCO-s....és tessék....elment egy endokrinológushoz (átjárhatósági után hónapokkal) és kiderült egy vérvételből hogy mi a probléma. Feleslegesen tette ki magát a tortúrának.
Milyen értékeket néztek nálad? mikre vizsgáltak, milyen eredménnyel?
Lehet hogy a "szinte" a gond. Nekem a dokim azt mondta a pajzsmirigy eredményeimre, hogy tökéletes határértéken belüli. Közben meg kiderült, hogy annak a határértékén belüli aki nem babát akar, mert ahhoz bizony túl magas a TSH-m.
Tényleg mennyi lett a TSH-d? Inzulin, glükóz????
(hűű én az ország másik végén vagyok )
Nekem is volt olyan a 6 év próbálkozás és várakozás után, hogy pozitívat teszteltem, majd pár nap múlva megjött. Ezt kémiai terhességnek hívják, nincs teendő, felszívódik a "baba". Progeszteront néztek??? Azt szokták pótolni, mert ha alacsony akkor úgymond "leesik" a még faláról. Én voltam már HSG-n (petevezeték átjárhatósági vizsgálat) , 2012. október elején, ahol megállapították hogy mindkét tuba el van záródva, bár a baloldalin fonál tágasságú rés van. Valószínűleg anatómiailag szűkek a vezetők és a méhszáj is, úgyhogy lombikra küldött az orvos. Erre a HSG utáni 3. ciklusban ismét spontán teherbe estem és eddig meg is maradt, 12 hetes vagyok. Azt mondják hogy a HSG után sokan teherbe esnek mert kitágítja a járatokat, simábbá teszi a vezető falát stb., így könnyen és hamarabb a méhbe juthat a zigóta. Nálunk mondjuk az első lépés az volt hogy a férjem ment el vizsgálatra, mert az a legegyszerűbb.
A lelki része nagyon nehéz, a 6 év alatt majd minden hónapban amikor megjött lenn voltam a mélyben napokig, majd újra a remény pár hétig, majd újra lenn. Borzasztó, csak az tudja hogy milyen ez, aki ezen keresztülment. Sokan könnyen mondják hogy ne görcsöljünk, a sógornőm is ezt mondta, de ő sem tudja mi az a pokol, a második hónapban teherbe esett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!