Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Gyeden vagyok. Mikor kéne...

Gyeden vagyok. Mikor kéne legkésőbb (újra) teherbe esnem, hogy ne kelljen visszamennem dolgozni és a főnököm se tudjon kirúgni?

Figyelt kérdés
2011. októberében szültem. Ha mondjuk 2013. végén szülnék, akkor gyed után kivehetném a szabijaimat, onnét betegállomány vagy tgyás és utána szülnék. Szabi alatt kirúghat? Bocsi, de értelmesen nem lehetett megfogalmazni, mert akkor másik kategóriába kellett volna írnom... És ha csak 2014-be szülnék? Ti hogy tervezitek?
2013. febr. 1. 21:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%

Igen, szabi alatt kirúghat, kivéve ha már bejelentetted a terhességedet. Táppénzen is csak akkor vagy védett, ha már bejelentetted a terhességedet.

Az lenne a legegyszerűbb, ha a gyed végére már kb. 12 hetes lennél (minimum) és ahogy lejár a gyed elmennél táppénzre.

Első válaszoló, én is visszamentem dolgozni, de sajna ez nem ilyen egyszerű itthon. NYilván vannak élősködők, nem is kevesen, de azért ellenpélda is akad bőven.

Sajnos nagyon gyakori, hogy ha csak sejtik, hogy akarsz kistesót, akkor keresik a kiskaput, hogy megszabaduljanak tőled. Ezért sokkal biztonságosabb, ha kvázi "letudod" egyben a gyermekprojektet (hú, de rosszul hangzik:D) és utána teljes erőbedobással állsz vissza a melóba.

2013. febr. 1. 22:05
 2/15 anonim ***** válasza:
67%
Én is úgy terveztem, hogy 2 éven belül szüljek, hogy járjon ugyanúgy tgyás meg gyed, mert 28000 Ft gyesből nem lehet megélni kedves külföldi magyar !!!!
2013. febr. 1. 22:06
 3/15 A kérdező kommentje:
Én meg utálom az ítélkezőket. Amennyit én kapok, az nem élősködés. És több oka is van, hogy szeretnék kistesót, de ha csak úgy egyszerűen vágynék rá, akkor mi van? Nem gép vagyok, hanem érző szívű lény! És nem mehetek vissza dolgozni, mert gyanítom egyből felmondanának nekem. Akkor meg kezdhetek munkát keresni,ami akár évekig is eltarthat, utána 1 évet dolgozni, hogy ne NULLA forintból kelljen etetnem 2 gyereket! Ja, és szeretem a gyerekemet és én akarom nevelni, nem lepasszolni, hogy egy irodában kicsinosítva festegessem a körmöm, mint egyesek! Nem 300 ezerből élek, hanem 50 ezerből (1 gyerek) és nem akarom azt, hogy bevállalok mégegyet, aztán akkor meg kapok 2 gyerekre 25 ezret...
2013. febr. 1. 22:08
 4/15 A kérdező kommentje:
Én keményen dolgoztam, de sajnos kifúrtak (volna, ha nem szülök)... és a cég is csődben van. Most, gyerek mellett is szívesen dolgoznék itthon, nem a munkával van bajom.
2013. febr. 1. 22:11
 5/15 anonim ***** válasza:
74%
Hogy megvédjem a kérdezőt, vissza akartam menni dolgozni gyed után, szóltak h ha visszamegyek, kirúgnak, mérlegeltem h vagy 2 év lesz a két gyerek között és akkor folyamatosan kapom a max gyednek megfelelő összeget gyed után tgyásként majd a gyedet, vagy visszamegyek, kirúgnak (mint ahogy az összes kisgyerekest ki is rúgták nyáron a cégnél), keresek új állást, valamikor majd találok, letelik a próbaidő és onnantól az én lelkiismeretem múlik hogy rögtön elkezdünk-e a babán dolgozni vagy még lehúzok ott X időt h mégse azonnal hagyjam ott őket és utána esek teherbe. Én az elsőt választottam, pont 2 év lesz köztük, fizikailag kimerítő, gyakorlatilag az elmúlt 3 évben terhes voltam, szoptattam, majd mire leválasztottam újra terhes lettem és most jön az újabb szoptatás, de alaposan átrágtam. Ha a kettes verziót választom, lehet h 4-5 év lett volna a gyerekek között, eredetileg 3 évet szerettünk volna, az állam közbeszólt. Sajnos már a babatervezésnél is figyelembe kell venni a kormányrendeleteket és a pénzt. Jó akinek erre nem kell figyelnie, mert megteheti h ne kalkuláljon sem munkahellyel, sem anyagiakkal.
2013. febr. 1. 23:48
 6/15 anonim ***** válasza:
80%

Kedves első! A GYED nem segély.

Kedves kérdező! Szerintem azért nem rúghat ki szabi alatt, mert már terhes leszel, és ez véd. De csak gondolom, biztosat nem tudok.

2013. febr. 2. 08:17
 7/15 anonim ***** válasza:

Hát ez tipikus. Évek óta nem találok állandó munkát, csak szezonálist, de akkor dolgozok annyit mint más egy év alatt.

Erre mit kapok a pofámba? Hogy én nem is akarok dolgozni. Hát az ilyen meg bek*phatja. Ja és nekem nincs még gyerekem, de férjnél vagyok, ezért nem kapok SEMMILYEN támogatást. Ugye persze nem annyira jelent be mint amennyit dolgozok, ezért a munkanélküli (amikor kapok) annyit ér mint halottnak a csók. Mindent megadnék egy állandó munkahelyért!

2013. febr. 2. 19:48
 8/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Az egész üzenetedet nem értem. Mire válaszoltál???

2013. febr. 2. 21:56
 9/15 anonim ***** válasza:
Az élősködős kommentre, csak felidegesített ez a gondolkodás és nem bírtam szó nélkül. Bocsi
2013. febr. 3. 11:35
 10/15 anonim ***** válasza:
58%

Észrevettétek, hogy a külföldről pampogó válaszoló az 5 mondatából 3-at úgy kezdett, hogy "Én"?

Ilyen kurv@ nagy egót!!!

Nem az volt ám a kérdés, hogy mi van Veled!

2013. febr. 3. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!