Okozhat e menseshez hasonlo gyenge gorcsokat mikor kimarad a mensesem? Szamithatok ra hogy pozitiv lesz a teszt?
Tudnivalók a hőmérőzésről
A testhőmérsékletet mindig reggel, közvetlenül ébredés után kell mérni. Lehetőség szerint még a mosdóba se menj ki előtte, hanem inkább gyorsan ess túl rajta, mert akkor lesznek legpontosabbak az eredmények. Természetesen előfordulhatnak napok, amikor ezt nem tudod megoldani, vagy elfelejted a mérést, akkor se ess kétségbe, vezesd tovább a hőmérsékleti görbéd adatait, mintha mi sem történt volna. Segít a lehető legpontosabb görbe kialakításában, ha az adatokat minden nap ugyanabban az órában méred. Neked kell eldöntened, mennyire törekszel megbízható eredményre.
A hőmérőzéshez bármilyen lázmérőt használhatsz. Nagyon fontos! A testhőmérsékletet a nyelv alatt kell mérni. A hónaljban mért testhőmérséklettel semmire sem mész, egy lapos, szinte értéklehetetlen görbét kapsz,
Összefoglaló információk a saját hőmérsékleti görbéd értékeléséhez
Hőmérsékleti adatok:
A testhőmérséklet a ciklus folyamán össze-vissza ingadozik, bár nagyjából egy tartományban, 37 C fok alatt mozog, kivéve, ha időközben megbetegednél.
Ovuláció előtt a testhőmérséklet pár fokkal leesik.
Ovulációt követően a hőmérséklet emelkedésnek indul, és a progeszteron hormon termelődésének köszönhetően 37 C fok közelébe kerül, vagy akár afölé is emelkedik.
A menstruáció előtt – némelyeknél a menstruációt követően - a hőmérséklet ismét leesik, mert megszűnik a progeszteron termelés.
A terhességed egyik valószínű jele, hogy a testhőmérsékleted nem esik vissza.
A mért adatok nyilvántartására nekem tökéletesen megfelelt a Ciklus.hu ingyenesen használható weboldal. Itt az adatok rögzítését követően a rendszer automatikusan megrajzolja a görbét, és segít az egyéb információk tárolásában is.
Beszúrom az én terhes görbémet hogy tanulmányozd kicsit.
Nem rossz dolog ez a hőmérőzés,én k.b. 4 hónapig csináltam.Ezáltal jobban megismertem a testem működését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!