Van ilyen hogy a nőgyógyász nem tud mit adni? Túl magas tesztoszteronszint.
Endokrinológushoz menj, ne nőgyógyászhoz. Németországban nem tudom hogy van, de nálunk a nődokik simán tojnak az ilyenekre és maximum hormont írnak fel ami ugyanúgy nem jó. Endokrinológus elküld több pontos terheléses cukorvizsgálatra, ahol vércukrot és inzulint néznek, illetve nézet pajzsmirigy hormonokat is, mert ott is lehet eltérés. Valószínűleg egyébként inzulinrezisztenciád van és ez okozza a magas tesztoszteront, emiatt nem sikerül a baba.
Amit már most megtehetsz az a diéta és a mozgás, ezek 60%-ban segítenek gyógyszer nélkül is megoldani a problémát. Keress rá a neten hogy inzulinrezisztencia diéta, meg fogod találni az infókat. A mozgás meg legalább heti 3x45 perc de inkább több legyen, valami ami jól felpörget, akár futás, akár szobabicikli, akár valamilyen aerobic vagy fitness jellegű csoportos dolog.
Feltétlen endokrinológus!!!
A vérvételek eredményei nincsenek meg?? Pl. mennyi az a magas tesztoszteron? TSH-t néztek? A pattanásosság,szőrösség simán lehet PCO!!!
Mi 6 évet vártunk a babára, mire egy teljesen véletlen vérvételből és jó időben jó endokrinológus választásból kiderült mi a baj (pajzsmirigy, pco), kaptam mindenre gyógyszert, októberben kezdtem el szedni, februárban már pozitívat teszteltem!
Kívánok neked minden jót!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!