Vállalhatok e gyereket, ha túlműködik a pajzsmirigy hormonom?
Figyelt kérdés
2013. jan. 30. 09:12
1/4 anonim válasza:
A pajzsmirigy hormon eltérései akadályozhatják az egészséges terhességet. Először kezeltetni kell. De sokaknak van pajzsmirigy problémája, és lehet babájuk. EZért azt gondolom, igen, lehet babád. De nem orvosi ellenőrzés nélkül.
2/4 anonim válasza:
Természetesen orvosi kezelés alatt. Bár úgy tudom túlmüködésnél nagyon nehéz teherbe esni, tehát mindenféleképpen rendbe kell tenni a hormonháztartásod. Ismerősömet annyira nem hozták rendbe a gyógyszerek a túlmüködése miatt, hogy a végén műtét lett. Csak jó eredmények után kezdhetnek el próbálkozni. Nekem alulműködésem van, én pl nem is estem teherbe, sőt egyszer sikerült, de el is vetéltem. Aztán kezeltek és már a 2. babát várom. Csak orvosi megbeszélés után próbálkozzatok! Kezeletlen pajzsmirgy betegség fenállása mellett a terhességet is kockáztatod és a magad egészségét is.
3/4 anonim válasza:
Nekem a terhesség alatt derült ki, hogy pajzsmirigy túlműködésem van. Voltam, endokrinológián. A TSH-m 0,15 volt. Mikor ez kiderült megnézték a T3 és T4 értékeket, ezek rendben voltak. A professzor úr megnyugtatott, hogy nem lesz semmi gond, akkor lenne baj ha alul működne a pajzsmirigyem. Vissza se kellett mennem... Mindenképp el kell menni endokrinológiára ahol több pajzsmirigyhez kapcsolódó értéket megnéznek. Akkor megtudják mondani, hogy lehet-e gond a terhességgel, vagy a babával. Az én kisfiam azóta megszületett, 7 hónapos, teljesen egészséges kisbaba. Az első "éles" hónapban teherbe estem... ;)
4/4 anonim válasza:
Én túlmüködéssel semmi problémám nem volt és egészséges baba születt. Alulmüködés az sokkal rosszabb ,azzal nehezebb is teherbe esni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!