A GYED-hez 365 nap kell, de egy éven belül? Tehát folyamatos munkaviszony kell?
Az új módosítás szerint a 2010. május 1-je után születendő gyermekek után gyedet csak az vehet igénybe, akinek megvan a 365 nap munkaviszonya! Ez azt jelenti, hogy 1 éven belül nézik? vagyis folyamatosnak kell lennie (korábban 180 nap volt)? Azért lenne fontos, mert rajta vagyunk a babaprojekten, de most váltok munkáltatót és közel két hétig regisztrált munkanélküli voltam; viszont a munkaviszonyom aug. 17-én szűnt meg, de 18.-a szűnnap volt a munkaügyi kp-ban, így csak 19-ével vettek nyilvántartásba ... szept. 1-jén kezdek az új helyen!
Ilyenkor mire számíthatok, ha jövőre szülnék?
Bocsi, ha hosszú voltam ... légyszi írjatok, akik jól informáltak!!! Köszi előre is! Jó babásodást Mindenkinek!
Szia!
Az lenne a szép baleset :)
A gyed-nél (és egyébként a tgyásnál is) az változatlan, hogy az elmúlt két évből kell meglennie a napoknak. És nem kell, hogy folyamatos legyen.
Lehet, hogy azzal kevered, hogy csak az maradhat otthon két évet (azaz 730 napot) gyed-en akinek az elmúlt két éve végig biztosított volt.
Szia!
Köszi a választ! Már jól összekeveredett bennem minden, de ha tényleg két év alatt kell, akkor az jó! Jó lenne, ha a baba mihamarabb jönne :-) Bár holnap kezdek új helyen, 3 hó próbaidő szokás szerint ... de hát az is munkaviszonynak számít! Könnyű munka lesz, úgyh pocakosan is szinte végig tudnék menni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!