Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek várjuk a tökéletes...

Szerintetek várjuk a tökéletes időpontra a babával? Van olyan egyáltalán?

Figyelt kérdés

Elég összetett a kérdésem. Először is én idén leszek 23 éves, és tavaly végeztem a fősulimmal. A párom 33 éves, és lassan 6 éve alkotunk egy párt. Idén nyáron lesz az esküvőnk. Már rég óta szeretnénk kisbabát, de mostanában nagyon felerősödött bennünk ez az érzés. A párom nagyon sűrűn felhozza, hogy annyira vágyik már egy babára. Anyagilag megengedhetnénk (ha szabad ilyen csúnyán kifejezni) és van saját házunk, hitelmentes, ill. Páromnak jó munkahelye..

Eddig minden szép, és jó, viszont az a baj, hogy nekem 3 hónapja nincs munkám. Vannak cégek, ahova beadogattam az önéletrajzomat, és egész jó lehetőségekkel kecsegtettek, de nem tudom, hogy mennyire adhatok ezekre. Nem mondtak semmi konkrétumot, így tartok kicsit attól, hogy csak hitegetnek.

Annyi érzés kavarog bennem. Egyrészt, már nagyon szeretnék én is babát, tiszta szívből vágyok rá, másrészt, zavar, hogy nincs jövedelmem.(ráadásul, amíg volt is csak 4 órában jelentettek be).

Nem vágyok karrierre, nem érzem abszolút, hogy a babák után el lesz vágva előttem minden lehetőség, ha esetleg akkor szeretnék majd kiteljesedni a munkámban. Viszont páran úgy gondolják, hogy el kéne helyezkednem a szalmámban (ami nem annyira könnyű) dolgozni benne pár évet, és utána elmenni szülni. Elvileg így volna "tökéletes" a mai társadalom szemében. De ki tudja mi lesz pár év múlva, lehet akkor meg valami más miatt kéne tolnunk a babavállalást. Én pedig nem vagyok biztos benne, szeretnék h várnék pár évet..

Mit tennétek a helyemben?

2013. jan. 18. 09:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

...és akkor még arra sincs semmiféle garancia, hogy a baba majd akkor jön, amikor ti szeretnétek. Ha a helyedben volnék, elhelyezkednék - biztos, ami biztos -, de közben szabad utat adnék a gyermekáldásnak is, hiszen SOSE LEHET TUDNI, hogy a baba meddig várat majd magára...

Mint ahogyan föntebb is írták már, tökéletes, előre eltervezett időpont nincs. Ugyanakkor, bármikor is jöjjön az a baba, AZ lesz a tökéletes időpont! :)

2013. jan. 18. 10:21
 12/18 anonim ***** válasza:

Csak a kérdést olvastam eddig, a kommenteket nem.

Van érv mellette, van érv ellene.

Egy valamit vegyél figyelembe, a férjed 33 éves! 10 évvel idősebb nálad. Nyáron esküvő, pár év munka és hipp-hopp 40 éves lesz. Te még várhatnál, de ő hova várjon?

Őszintén: én nem várnék. Nem is vártam, bár az én férjem csak 8 évvel idősebb nálam. 22 voltam, amikor szültem, ő 30. És hozzáteszem, nekünk nincs saját tehermentes házunk.

2013. jan. 18. 12:05
 13/18 anonim ***** válasza:
Én az első fősulis évemben szültem. Nem volt saját házunk. A párom szerencsére nagyon jól keres. Lehet, hogy nem volt a legtökéletesebb időpont, de nekünk ő a legtökéletesebb. Nem volt tervezve, de soha nem is gondoltunk arra, hogy ne tartsuk meg. Azóta van házunk, autónk, lassan államvizsgázok, Hanna meg hihetetlen gyorsan nől :)
2013. jan. 18. 12:20
 14/18 A kérdező kommentje:

ma 12:05

Igen! Ő is pont ezt szokta mondani. Mármint, hogy észre sem fogja venni és 40 lesz, és azon kapja majd magát, h még nincs gyerkőce..ez a gondolat irtóra elszomorítja. A pénzzel hála Istennek nálunk sem lenne gond. Nem azt mondom, nem vet fel minket, de bőven meg tudunk belőle élni, és még félretenni is. Ráadásul reményeink szerint hamarosan elő fogják léptetni a páromat egy magasabb pozícióba.

Egyébként biztos lenne néhány rosszindulatú ismerősöm, aki megjegyezné a hátam mögött, h nem is volt normális munkahelyem és már potyogtatom a gyerekeket. Mondjuk ez zavarna a legkevésbé. A párom meg azt mondja, h ne aggódjak a pénz miatt, mert neki minden vágya, h el tudjon tartani engem és a gyerekeinket. Viszont, én mégis szeretnék majd dolgozni. Ahh, hát nagyon nem egyszerűek ezek a dolgok!

2013. jan. 18. 13:31
 15/18 A kérdező kommentje:
Ja azt elfelejtettem megkérdezni (ma 12:05-től) hogy Ti most hány évesek vagytok? Már nagyobbak a gyerekeitek? Nagyon nehéz volt később munkát találni? Vagy még otthon vagy a gyerkőcökkel?
2013. jan. 18. 13:39
 16/18 anonim ***** válasza:

12.05 vagyok

(Vicces, mert az első fiam pont 12.05kor született :)

Együtt kell döntenetek.

A szavaidból ítélve nagyon szeret téged a párod. Illetve kevés az olyan pasi, aki könyörög a párjának, hogy legyen babájuk.

Van olyan ismerősöm, aki 35ön túl még barátnője sincs, nemhogy a gyereken járna az esze.

Azt is kalkuláld bele, ha felvesznek valahova, neked 2 évesen be kell adnod a gyermekedet bölcsibe. Van bölcsi a közelben? Vagy vannak szülők, akik tudnak segíteni? Hány gyereket szeretnétek? Mert ha többet, akkor azt is meg kell gondolnod, hogy mikor vállaljátok a második babát? Hány év legyen köztük? Vissza mész-e dolgozni a két baba között? És még rengeteg kérdés kavarog a fejemben. Én ezeket mind fontolóra vettem és úgy döntöttem.

2013. jan. 18. 13:45
 17/18 anonim ***** válasza:

12.05 újra

Én most leszek 27, a férjem 35. A nagyobbik fiunk 5, a kisebb 1 lesz idén.

Még itthon vagyok a kicsivel.

Ez úgy alakult, hogy mikor a nagy betöltötte az 1 évet, elkezdtünk próbálkozni a kicsivel. Nem sikerült. Voltam terhes, de a baba megállt a fejlődésben. Kiderült, hogy pcos vagyok. Elkezdtem a kezelést, mégsem sikerült a baba. 3 múlt a fiam, amikor szeptemberben beadtam oviba. Elkezdtem még a nyáron munkát keresni, nem jártam sikerrel. Majd ősszel volt több inszeminációnk, mind sikertelen. Ekkor nagyon kiakadtam, elutaztunk. Majd egyszer arra lettem figyelmes, hogy napok óta ráz a hideg. Azt sem tudtam, hanyadik napon vagyok, nem figyeltem. Már a 31. napon voltam. Teszt délben, azonnal pozi lett.

6 hetes voltam, amikor szóltak, hogy mehetek dolgozni. Nem vállaltam. Az első terhességem nagyon nehéz és problémás volt.

Mi szeretnénk harmadik babát, addig meg beindítjuk a vállalkozásunkat és majd abban fogok dolgozni, ha a legkisebb is ovis lesz.

2013. jan. 18. 14:06
 18/18 anonim ***** válasza:

Mi is hasonló helyzetben vagyunk (leszámítva a korunkat, én 22 ő 25)

Mi nem vártunk, nekikezdtünk :) Én világéletemben anya akartam lenni, a karrier sosem érdekelt, mindigis rettegtem attól, hogy az egyetem/szakmai gyakorlat/munkahelyre beilleszkedés miatt mire észbekapok, már 30 leszek, és még nincs gyermekem, mikor eredetileg háromra vágytam.

Ha tényleg nem lennének anyagi problémáitok, akkor én azt mondom, vágjatok bele, egy gyermek maga a boldogság, a munka meg csak egy eszköz a boldogság eléréséhez...

Üdv,

egy 13 hetes kismama

2013. jan. 18. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!