Nem "tökéletes" menstruáció mellett is eshetek teherbe?
A nagykönyvben persze úgy van, hogy a nő menstruál 28-30 naponként, az tart 5 napig, és a ciklus nemtudomhanyadik napján jön a peteérés, és akkor kell beküldeni a kis fickókat, mert csak úgy lehet baba... Valami ilyesmi, nem?
Persze ez így ostobaság, mert esett már úgy teherbe nő, hogy akkor voltak együtt, amikor épp megvolt neki, vagy nem ovuláció során, vagy még nem is menstruált a lány... Szóval kiszámíthatatlan ez.
Mi terveznénk hamarosan babát a férjemmel, és az én mensim nem tökéletes most. Kb fél évvel ezelőttig az volt. Két éve hagytam abba a gyógyszer szedését, utána másfél évig nem volt semmi baj - jött 30 napokra, 5 nap, a szokásos, görcsök, semmi gond.
Az elmúlt fél évben megváltozott: kb 23 nappal az előző után alapos mellfeszülés van, mellé igen erős barnázás egy hétig. És csak utána jön meg, meg jönnek a görcsök, és ilyenkor maga a vérzés már csak 1-2 nap, de:
1. elég zavaró, hogy 5 nap helyett 7-8-ig elhúzódik,
2. nem tudom, hogy fog ilyen mensi mellett menni a teherbeesés.
Mit gondoltok? Forduljak orvoshoz? Nem szívesen tenném, nem akarok hormontartalmú gyógyszereket szedni. 11-16 éves korom között olyan rendszertelen volt a menstruációm, hogy elképzelni nem tudjátok. 16 voltam, mire végre beállt (Clostylbegit), azóta áldom azt a napot. Így nem szeretnék beleavatkozni a ciklusba. De muszáj lenne?
Vagy estetek már teherbe ilyen mensi mellett?
HA zavarónak érzed, és ugy gondolod a babaprojektbe is bezavarhat, akkor szerintem mindenképp keresd fel az orvosod.
Nekem a clostilbegytet azért irták fel mert nem jött össze a babó, nem volt p.ém. ez a gyógyszer segített.
Már van p.ém reméljük hogy most sikerül, ha akkor clostylt kellett szedned lehet most is fog kellenni, de lehet nem..Sok sikert.
Nincs valamiféle gyógynövény, ami serkenthetné a progeszteron szint emelkedését? Mástól is hallottam már, hogy ez lehet a bajom. Egy próbát megérne.
Szóval tudtok olyan vény nélküli készítményről, ami segíthetne?
Köszi a válaszokat!
1es vagyok...
Próbáld ki a cickafark-palástfű tea és a barátcserje kapszulát..
Cickafark tea a ciklus első felében(mensi napjátol 15ikig.)Palástfű a másodikban(15-30ig) közbe barátcserje kapszula....
én kivizsgáltatnám magam babatervezés előtt (első előtt megtettem), egy konzultációt megér, már csak azért is mert ha összejön a baba és utána derül ki valami hiány/probléma, már nincs hová kapkodni.
Nem pont idevág, de 2. gyereket olyan hamar kellett eldönteni hogy bevállaljuk-e, hogy már nem mentem el a mellemben lévő csomókkal a szokásos fél éves UH-ra és most várhatom míg megszületik és lemegy a szoptatás, rá se néznek, pedig fájnak (elvileg jóindulatú).
Ha nem holnap van peteérésed, én kérnék időpontot nőgyógyásztól és feltenném a fenti kérdéseket, lehet h minden rendben de az is lehet h vmi hiány miatt a megfogant baba is elmegy.Jobb tökéletes fizikai körülmények közé várni.
Mielőtt bármit beszedsz vizsgáltasd ki magad, hogy valóban ez a problémád, más gond nincs e.
A barátcserje, cickafark stb, akár árthatnak is bizonyos betegsgek eseten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!