Van valaki, akinél a hőmérős módszer teljesen fals eredményeket mutatott?
Mérd tovább szorgalmasan, de csak az ébredési hőddel foglalkozz, a többinek - e dolog tekintetében - nincs értelme! (egyébként nem lehet, hogy pajzsmirigy alulműködésed van?)
Ha rendesen csinálod, jól értelmezhető hőgörbét fogsz kapni a ciklusod végén!
Minek méregeted este?
Nem azért kell reggel mérni, mert akkor a legalacsonyabb, ez hülyeség. Azért akkor kell mérni, mert akkor nem befolyásolja semmi, csak az alapanyagcsere meg a hormonok.
Napközben mész, mozogsz, eszel stb., amik mind mind befolyásolják az eredményt.
Reggel mérjed, este meg hagyd a francba, az égvilágon semmi értelme nincs.
Ez a módszer a legolcsóbb és leginkább megbízhatóbb, bár nagy odafigyelést igényel.
Elméleti alapja az, hogy az ember testhőmérséklete 6 óra éjszakai alvás alatt lecsökken az egyént jellemző minimumra. Ébredés után a tevékenység okozta hőtermelés hatására ez az ún. alaphőmérséklet picit emelkedik, délután a legmagasabb. Az alaphőmérsékletet (ébredéskor mért) a hormonok is befolyásolják, a ciklus első feléhez képest az ovuláció után az ébredési hőmérséklet már másnap emelkedik, 2-5 tizedfokkal magasabb.
Ha tehát minden reggel megmérjük, igazolhatjuk az ovulációt, igazolhatjuk, hogy volt peteérés, a görbe alakjának feldolgozásával azt is megmondhatjuk, hogy mikor volt. Biztos ciklus esetén a következő ciklusra már előre számíthatjuk, mikor lesz a termékeny nap. Az ovuláció általában a hajnali órákban következik be, és a hashártya-reakciókhoz (fájdalom, vérzés) még egy jelenség, hirtelen 2-5 tizedfokos ébredési hőmérséklet csökkenés társulhat. Ilyenkor a méréskor, ha résen vagyunk, minden együtt van a megtermékenyüléshez.
Ebből kiindulva gondoltam, hogy a reggeli hőmérséklet elviekben a legalacsonyabb.
Azt is írja ugyebár, hogy közvetlenül az ovulációt követően, leesik a hőmérséklet, s csak aztán ugrik meg felfelé.
Nagyon remélem, hogy tényleg látni fogom, mert már nagyon szeretnénk babát és olyan rossz mindig egy új hónapot várni...
A pajzsmirigy alul működésről nem tudok... Erre miből gondoltad következtetni?
Én kb. 2001 óta vezetem a hőmet (csak kisebb szünetek voltak benne ez idő alatt), és meg vagyok elégedve ezzel a módszerrel, megfigyelési móddal, sok következtetést le lehet vonni belőle.
A pajzsmirigy alulműködésre az alacsony testhő engedett következtetni.
Értem. Köszönöm mindenkinek a tippeket, infókat!
Ez esetben figyelem továbbra is szorgalmasan, aztán ha eredmény lesz, vagy felmerül még valami írok feltétlenül! :-)
Ha sokáig nem fog menni még, akkor elmegyek egy pajzsmirigy vizsgálatra is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!