Endometriózissal mennyi idő alatt sikerült teherbe esnetek? Spontán sikerült vagy lombikkal? Milyen volt a kezelés?
Nekem májusban laparoszkópos beavatkozásnál derült ki,hogy endometriózisom van.Nyáron pihentettük a dolgot és kaptunk egy kis "türelmi időt" hátha időközben kopogtat a gólya.Megbeszéltük az orvosommal,hogy nem leszek terhes szeptemberben találkozunk és beutal GnRH kezelésre!Mondanom se kell sajnos nem jött a gólya,így következett a kezelés!Most még kapom,de utána inszeminációm lesz.
Másik történet. A barátnőm már úgyan ezt az útat járta végig mint én csak Ő már előttem jár pár lépéssel.Ő már túl van 3 inszemináción,mind sikertelen és most kezdik a lombikhoz szükséges vizsgálatok elvégzését!
Nem akarlak elkeseríteni,de számomra elég kilátástalan a helyzet... :(
Szia, szeptemberben derült ki nálam az endometriózis. Akkor laparoszkópiám volt, mert jobb oldalon UH alapján találtak egy cisztát. A hastükrözéskor látta az orvos, hogy mindenütt a petevezetők mentén, hólyag körül, medence tájékon illetve a bélnél is endometrium van. A cisztákat (mert végül kettő volt) eltávolították.
Mi lombikozunk (de nálunk a férjemnél is gondok vannak), szerda óta szúrom a szurikat!
Egyébként, talán generációs betegség, DE világéletemben egészségesen táplálkoztam, sokat mozogtam. Sokat olvastam én is erről a betegségről...és még az orvostudománynak sincs meg a konkrét válasza, hogy mitől és miért alakul ki ez a betegség.
(Nem is olyan régen olvastam egy cikket arról, hogy az endometriózisban szenvedő nők 50%-a spontán teherbe esik.) Nem tudom, hogy igaz-e...
Amit nekem az orvos javasolt (bár eddig is így táplálkoztam): vörös hús, tejtermékek, cukor, kávé elhagyása, sok zöldség és rendszeres mozgás (én Arwen tornázok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!