Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetséges, hogy gond van a...

Lehetséges, hogy gond van a pajzsmirigyemmel?

Figyelt kérdés
Évekkel ezelőtt voltam pajzsmirigy szakrendelésen, ahol az ultrahang göbösödést állapított meg, de teendőt nem igényelt, viszont a doki azt mondta, hogy ha babát szeretnénk, majd menjek el újra. Most voltam vérvételen, ahol a TSH és FT4 értékeim teljesen jók, viszont a szakrendelésre csak 3 hónap múlva kaptam beutalót. Hogy ha ez a 2 érték jó, akkor ne aggódjak, vagy lehet még gond?
2009. aug. 28. 19:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Mennyi volt a TSH-d???????????????????????????

Ez nagyon fontos. Nekem a 3,9-re azt mondta a nőgyógyászom hogy ez jó, határérték alatti.

....................................közben meg kiderült hogy a fenét, a babához 2-alá kell vinni a TSH-t, plusz fele pm-em hiányzik és van egy göböm is.......

...no comment......SZTK-s szakrendelésre 3hónapos várakozási idő volt......hát nem vártam ki, évek óta vártunk egy kisbabát, az idő már sokat számít..elmentem egy magánrendelésre két héten belül, kaptam gyógyszert, kezeltek, és most itt boxol a pocakomban a kisfiam.

Szerintem keress egy magán endokrinológust. Én a háziorvosomtól kérek vérvételre beutalót, és ezt viszem az endokrinológusomhoz.

Üdv:

31 hetes kismami

2009. aug. 28. 22:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Mekkora a TSH? Mert a babához 1-2közötti érték kell, hiába van a papírodon, hogy 4 vagy afölötti a határérték felsője...

Én 5-ös TSH-nak köszönhetek egy vetélést...

A göbök miatt be fog durranni a pajzsmirigyed, úgyhogy havonta nézetsd a TSH-t, és keress endokrinológust is már most!

2009. aug. 28. 22:35
 3/5 A kérdező kommentje:
A TSH-m 2.09 volt, amire a háziorvos azt mondta, hogy jó, a nőgyógyászomnak még nem mutattam. Lehet akkor én is elmegyek magánrendelésre, mert nagyon sokára kaptam időpontot. Ott nektek az endokrinológus mit írt fel, illetve milyen kezelést kaptatok?
2009. aug. 29. 07:07
 4/5 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Az a TSH azért nem olyan rossz, de nézni kell rendszeresen, mert ahogy írtam is, a göbök rosszalkodnak, gondolnak egyet, és megemelkedik a TSH tízszeresére...

Én gyógyszert kaptam rá, 2 havonta nézzük vérből a TSH-t, és variáljuk a gyógyszeradagot. Ez a program egy egész életre szól sajnos... De ha jó az érték, akkor már nincs akadály a babához.

Ha találsz egy jó dokit, akkor jó kezekben vagy. Lehet, hogy most nem kapsz gyógyszert, de amint pozitív a teszted, rögtön vérvétel, és doki, és gyógyszer! Mert a baba nagyon fogyasztja a pajzsmirigyhormont az első trimeszterben...

Ha márrég volt az a pm-UH, akkor elmehetnél újabbra is, hogy mi újság a göbökkel.

Sok sikert!

2009. aug. 29. 10:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Feltétlen keress fel egy endokrinológust magánban.

Nekem 1,4-re sikerült a TSH-t levinni, így sikerült a babó, de mikor terhes lettem rögtön csináltunk egy új vérvételt, és akkor már 2,7 volt, az adagot emelni kellett. A babó is eszi a pm-et!

Szerencsés lenne a háziorvost csak vérvételi beutaló íratására használni, és tényleg szakemberhez menni.

Nekem magánban kértek 6000Ft-ot Kecskeméten. Pesten még több magánrendelést találsz!

Minden jót, sok szerencsét!

2009. aug. 30. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!