Lehetséges, hogy gond van a pajzsmirigyemmel?
Mennyi volt a TSH-d???????????????????????????
Ez nagyon fontos. Nekem a 3,9-re azt mondta a nőgyógyászom hogy ez jó, határérték alatti.
....................................közben meg kiderült hogy a fenét, a babához 2-alá kell vinni a TSH-t, plusz fele pm-em hiányzik és van egy göböm is.......
...no comment......SZTK-s szakrendelésre 3hónapos várakozási idő volt......hát nem vártam ki, évek óta vártunk egy kisbabát, az idő már sokat számít..elmentem egy magánrendelésre két héten belül, kaptam gyógyszert, kezeltek, és most itt boxol a pocakomban a kisfiam.
Szerintem keress egy magán endokrinológust. Én a háziorvosomtól kérek vérvételre beutalót, és ezt viszem az endokrinológusomhoz.
Üdv:
31 hetes kismami
Mekkora a TSH? Mert a babához 1-2közötti érték kell, hiába van a papírodon, hogy 4 vagy afölötti a határérték felsője...
Én 5-ös TSH-nak köszönhetek egy vetélést...
A göbök miatt be fog durranni a pajzsmirigyed, úgyhogy havonta nézetsd a TSH-t, és keress endokrinológust is már most!
2. vagyok.
Az a TSH azért nem olyan rossz, de nézni kell rendszeresen, mert ahogy írtam is, a göbök rosszalkodnak, gondolnak egyet, és megemelkedik a TSH tízszeresére...
Én gyógyszert kaptam rá, 2 havonta nézzük vérből a TSH-t, és variáljuk a gyógyszeradagot. Ez a program egy egész életre szól sajnos... De ha jó az érték, akkor már nincs akadály a babához.
Ha találsz egy jó dokit, akkor jó kezekben vagy. Lehet, hogy most nem kapsz gyógyszert, de amint pozitív a teszted, rögtön vérvétel, és doki, és gyógyszer! Mert a baba nagyon fogyasztja a pajzsmirigyhormont az első trimeszterben...
Ha márrég volt az a pm-UH, akkor elmehetnél újabbra is, hogy mi újság a göbökkel.
Sok sikert!
Feltétlen keress fel egy endokrinológust magánban.
Nekem 1,4-re sikerült a TSH-t levinni, így sikerült a babó, de mikor terhes lettem rögtön csináltunk egy új vérvételt, és akkor már 2,7 volt, az adagot emelni kellett. A babó is eszi a pm-et!
Szerencsés lenne a háziorvost csak vérvételi beutaló íratására használni, és tényleg szakemberhez menni.
Nekem magánban kértek 6000Ft-ot Kecskeméten. Pesten még több magánrendelést találsz!
Minden jót, sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!