Ez igaz? Ha valaki tinikorától kezdve szedte a fogamzásgátlót a gyerekvállalás előtt akkor nagyobb az esély, hogy baja lesz a kicsinek?
Szia!
Szeruintem nem igaz.Én 16 éves korom óta szedtem a gyógyszert.Amikor úgy döntöttünk,hogy baba lesz akkor voltam 28 éves.Abbahagytam és vártunk 3 hónapot,aztán ment élesben a dolog.3 hónapra rá terhes lettem,és most 29 évesen egy gyönyörű,egészséges kisfiam van.
Egy korábbi válaszban valaki írta ezt, de nem igazán kell mindent autentikus véleményként elfogadni amit itt olvasol. A fejlődési rendellenességeknek alapvetően három oka lehet:
1. genetika
2. valamilyen fertőzés
3. valamilyen környezeti hatás
Tisztán genetikai eredetű rendellenesség nem sok van, de talán az az egy eset amikor egyértelműen ki derül az ok. Az esetek zömében a 3 ok különböző mértékben játszik szerepet, és utólag nem is mindig szokott kiderülni, hogy a tényleges ok mi volt. Érdekes dolgok ezek, mert pl ikreknél is előfordul, hogy csak az egyik baba beteg. Egy petéjű ikrek még genetikailag is azonosak és ugyanott voltak és ugyanazok a hatások érték őket. Nincs arra semmi magyarázat, hogy az egyik baba miért lesz beteg és a másik miért lesz egészséges.
Maga a fogamzásgátló nem okoz a gyerekben semmi9féle károsodást, akkor sem, ha gyógyszerszedés közben történik a "baleset", csúszik be a terhesség.
Egyes nők azonban úgy reagálnak a gyógyszerleállásra, hogy nem áll vissza azonnal a saját, természetes hormonegyensúlyuk: egy ideig nincs peteérés, összevissza van mensruáció, felborulnak a hormonszintek, nem vastagodik meg kellően a méhnyálkahártya.
Még nehezebb helyzetben vannak azok a nők, akiknek x évvel ezelőtt a "ciklusuk rendezésére" írták fel a fogigátlót. Ők most szembesülnek azzal, hogy a gyógyszer nem javított az állapotukon, csak elfedte a tüneteket, amiket még annak idején kezelni kellett/lehetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!