Hogyan fogok így teherbe esni? (IR, magas prolaktin)
Sziasztok!
Kicsit elkeseredtem.
Kiderült, hogy IR- em van. Ezen kívül magas a prolaktin szintem. Nem extrém módon, de konstansan.
3*500 mg merckformint és napi 1/2 szem bromocriptint szedek.
A ciklusom eddig pontos volt, érezhető peteéréssel, 15 napos luteálissal.
Mozgok, többnyire tartom a diétát, amennyire csak tudom. És két hónap szünet után, a harmadik hónapban újra jelentkezett a közti vérzésem a ciklusban.
Most, hogy elkezdtem a bromot is, talán megúszom a közti vérzést, de korábban már volt ilyen. Hogy bromo hatására megszűnt a vérzés, ahogy abbahagytam rögtön visszaállt.
Már 1,5 éve várunk babára, a merck- et 5. hónapja szedem, bromoból ez az első.
Már szinte lemondtam a babáról, de néha fellángol, és úúúgy vágyom rá.
Szerintetek van esélyem? És ha igen, mennyi idő, míg ezek a gyógyszerek kifejtik a hatásukat?
Bromocriptint 1,5 évig szedtem, napi 3x1 szemet.
Addig ha abba hagytam, 1-2 hónap után, vissza jött a köztes vérzés, vagy nem jött meg.
Na 1,5 utàn abba hagytam egy újabb kivizsgálás utàn, és első hónapban össze is jött a baba!
Köszönöm a választ!
De a bromo mellett is teherbe lehet esni, én úgy tudom.
Szerinted mi volt az oka, hogy nem sikerült neked?
És mennyire volt magas a prolaktinod??? Nekem nem extrém magas, a felső érték valahol 520 körül van. Nekem általában 590-620 körül van, most a legutóbbi alkalomnál volt 814. Ettől mondjuk kicsit megrémültem, ezért is küldtek MR vizsgálatra. Mert folyamatosan több.
Szia!
Köszönöm, hogy írtál.
A mastodynonon túl vagyok, nem sokat segített, annyit, hogy kitolta a peteérést, így az a ciklusom 36 napos lett.
Én a mensmentisbe mentem, nagyon ajánlom, ha meg tudod oldani.
Köszönöm a válaszokat!
Szedem a bromot szorgalmasan, egyelőre napi 1/2 szemet, aztán majd meglátjuk mit mutat a kontroll vizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!