A gombás fertőzés tényleg csökkenti a teherbeesés esélyét?
AZT olvastam, hogy a gyakori gombás fertőzés elzárhatja a petevezetéket a hegesedés miatt, ezáltal csökken a teherbeesés lehetősége.
Én gyakran vagyok gombás, van, hogy egy évben többször is, pedig sohasem váltogattam a partnereimet. Szóval valószinűleg el vannak záródva a petevezetékeim?
A hüvelyed gombás, nem a petevezetéked.
Azonban a kezeletlen fertőzések (nem csak a gomba, hanem a többi nemi betegség is) felszállhat a hüvelyen keresztül a kismedencébe, és ott hegesedést okozva meddőséget okozhat.
Gomba mindig van a hüvelyedben kis mennyiségben, a gond akkor van, amikor valami miatt kórosan elszaporodik: pl meleg miatt, nem szellőző alsónemű miatt, antibiotikum-kúsa miatt, túl sok szénhidrát miatt - vagy hogy a partnbered visszafertőz! Őt is kezelni kell, téged nem elég. Akkor is kezelni kell, ha nincs tünete; a férfiaknak gyakran nincs.
Hogy a petevezetéked el van-e záródva, azt még egy orvos sem jelentheti ki áthájhatósági vizsgálat nélkül, én meg, orvosi diploma nélkül, neten keresztül mégúgyse.
Menj el az orvoshoz a partnereddel, kezeltesd ki magatokat a gombából, és ha az orvos indokoltnak látja, elvégzi rajtad az átjárhatósági vizsgálatot. De általában nem ez az első lépés a meddőségi vizsgálatokban.
Szia!
Én is gyakran voltam gombás,és nagyon hamar elkapok bármit.Mindig kikezeltük hamar,és nekünk nagyon gyorsan összejött a baba.Az a lényeg,hogy ne hagyd kezeletlenül a problémát.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!