Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Endrokrin dokin kívül kivel...

Endrokrin dokin kívül kivel tudok felíratni pajszmirigyre gyógyszert?

Figyelt kérdés

3,05 az értékem, de az endrokrinológus nem írt fel rá semmit, pedig tudja hogy gyereket szeretnénk!! Egy hormonvizsgálattal elintézett, ráírta a papírra, hogy korai petefészekkimerülés gyanúja és ultrahang javasolt. Ezt kiküldte postán. Amikor felhívtam őket, hogy mikor menjek vissza, azt mondták, hogy hozzájuk már nem kell, hanem a nőgyógyászaton kérjek beutalót...

Január 6-án megyek a nődokihoz... utána ultrahang, ahol nézik a peteérést, méhnyálkahártyát. De a TSH-ámmal mi lesz??? Arra is a nődoki ír fel gyógyszert?

2012. dec. 30. 08:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
29%
Nem! Azt csak az endokrin dokid írhatja ki! Utána már a háziorvosod is kiírhatja, de csak ha már az endokrinológus úgy döntött! Ne akarj feleslegesen gyógyszert szedni! Ha voltál a nődokinál is és átestél az ottani vizsgálatokon akkor a doki majd ad neked kezelést, a nőgyógyászati problémádra, ha szükséges! Na majd akkor kérdezz rá, hogy kell e menned endokrinológushoz, ezzel az értékkel!
2012. dec. 30. 09:22
 2/15 anonim ***** válasza:
50%
Nekem egy labor után a háziorvos írt fel gyógyszert a pajzsmirigyemre, szintén babavárás miatt.
2012. dec. 30. 09:53
 3/15 Manka68 ***** válasza:
100%

Szia!

Esetleg egy másik endodoki? Sima sztk-snál voltál? Nődokik sajnos a pajzsmirigyhormonokhoz nem értenek. :-(

2012. dec. 30. 10:30
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
nőgyógyász-endokrinológiára menj szerintem
2012. dec. 30. 12:34
 5/15 anonim ***** válasza:
Fú köszönöm a 0 %-ot! Kár hogy egyesek nem szakorvossal íratják ki az ilyesféle gyógyszereket! Az tényleg megoldás, hogyha még egy másik endokrinológust is megkérdezel, de szerintem kiírnák, ha szükség volna rá!
2012. dec. 30. 13:00
 6/15 anonim ***** válasza:
Még mindig az 1. és utolsó vagyok! Csak azért mondom, mert nekem is 3,5 ös volt a TSH-m évekig és nem kaptam rá semmit! Igaz később kiderült, hogy valóban gond van, mert orvost váltottam, aki jobban kivizsgált és mást is talált! A lényeg, hogy a bajt kezeljék, és nehogy hülyeséget csinálj azzal hogy szeded a bogyit, ha nincs is semmi gond!
2012. dec. 30. 13:04
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

nekem is pajzsmirigy problémám van! Az endokrinológus csak a leletemre írta rá, hogy gyógyszer szedését kéri és a mai napig a háziorvosom írja a receptet! A nőgyógyász biztos nem ír fel ilyen gyógyszert! Tény, hogy a 1,5-2 kötüli érték az igazán jó, ha babát szeretnél! A nőgyógyász után szerintem menj el a leletekkel és beszélj a háziorvosoddal is!

2012. dec. 30. 15:28
 8/15 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy lepontoztam, esküszöm, hogy nem én voltam. Én minden válasznak örülök!

Be tudnám szerezni a gyógyszert ha nagyon akarnám, de pont azért mentem endrokrin dokihoz, hogy szakorvosi javaslattal szedjem. Nem értem, mert a TSH-ám szerint elvileg szükségem lenne rá. Ok, hogy megnéznek ultrahangon, de bármit is talál a nődoki, ezek szerint a pajzsmirigyemet ő nem tudja rendbe tenni... Tényleg nem értem...

Sztk-ban voltam, de itt Győrben magán úton is csak ehhez a doktornőhöz tudnék menni, mert csak ő dolgozik itt endrokrinológusként. Legalábbis én nem találtam mást! Vagy menjek le hozzá magánba? Hátha ott jobban figyel rám?? Lehet hogy azt csinálom, hogy az ultrahang után elmegyek hozzá és akkor már minden lelet, papír a kezemben lesz, kerekebb lesz a történet, jobban látja a dolgokat... és magánban talán jobban is foglalkozik velem?!?!

2012. dec. 30. 19:59
 9/15 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Szerintem ha Győrben nincs megfelelő doki, akkor kicsit messzebb kell menni. Ilyen magas TSH-val már muszáj gyógyszert szedni! Nekem 3,9 volt, amikor kiderült a pajzsmirigy alulműködés. Kaptam gyógyszert, és két hónapig nem volt szabad próbálkoznunk sem a babával, nehogy megint baj legyen. Utána az első éles hónapban pozitívat teszteltem.

A TSH-t le kell vinni 2 alá, afölötti értékkel nagyon kicsi az esély a babára. :-(

addig menj, amíg nem találsz olyan dokit, aki rendbe teszi a pajzsmirigyedet!

Én Fehérvár mellől járok fel Budapestre, 3 havonta egyszer ki lehet bírni. :-)

2012. dec. 31. 05:18
 10/15 A kérdező kommentje:
Voltam a nőgyógyászaton! Azt mondta az ottani doki, hogy ő nem látja olyan durvának a hormonjaimat, szerinte azért van emelkedett FSH mert hogy az 5. ciklusnapon vették le a vért. Kért egy új vérvételt, amit a menstruáció alatt kell megcsináltatnom! Meg kaptam beutalót ultrahangra, amit középidő előtt kell megcsináltatnom. A TSH-t is mondtam neki! Úgy mondtam, hogy szerinte mit csináljak, mert az endrokrin doki jelezte, hogy magas, de nem kaptam rá gyógyszert. Elcsodálkozott és azt mondta, hogy szerinte nem indokolt gyógyszert szedni rá, teljesen jó érték ez még a babához is! Na most ilyenkor mi van??!!! Mit csináljak?
2013. jan. 5. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!