Inzulinrezisztenicások lenne egy pár kérdésem. Ti milyen gyors felszívódású szénhidátokat esztek? Például uzsonnára vag csak úgy általában? A főzelékeket mivel sűrítitek be?
Borsót nem nagyon szabad enni, elég magas a ch tartalma. Tejfölt lehet enni, és használj teljekiörlésű lisztet.
Gyorsnak gyümölcsöt szoktam enni leginkább vagy egy kis kakót canderel kakóporból, esetleg egy kis étcsokit.
100 grammban 14 gramm a CH tartalma, ráadásul a GI-je is teljesen jó a zöldborsónak, szóval nem tudom, honnan nézted ezt első válaszoló...
Mi nem sűrítjük (kevesebb vízzel főzzük, így sűrűbb), vagy ha igen, akkor tönkölyliszt mehet bele egy kanállal.
Mivel én elég vékony vagyok (168 cm/50 kg), ezért 200-220 gramm CH-t ehetek egy nap, így gyorsan felszívódók közül kicsit szabadabban válogatok, mértékkel, de eszem olyankor fehér lisztes dolgokat (pl. ropi, vagy nagyon kevés sütemény, általában a normál adag negyedét sem eszem), kukoricapelyhet, édesebb gyümölcsöt, laktózmentes tejet (párom laktózérzékeny, és ezek a tejek kicsit magasabb CH tartalmúak).
Én is gyümit eszem uzsonnára, a főzelékeknél viszont tejfölözök, az nem akkora mennyiség, bár nekem elég jó a diétám 200gCh és szerencsére még a határon vagyok cukorbetegség ügyben. A terheléses cukrom 10.4
Szóval ha úgy gondolom hogy a tejföl miatt nem ennék valamit, akkor is eszem, csak kevesebbet. De mondom, nekem nem kell pontosan betartanom, ez egy irányelv -a diabetológus föorvos mondta így.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!