Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babát akarsz, mégis megijedsz?

Babát akarsz, mégis megijedsz?

Figyelt kérdés
Előfordult veletek a próbálkozás időszakában, hogy bár minden nap gondoltok rá, hogy mennyire várjátok őt, mégis meg-megijedtek? Ha nagyon mélyen belegondolok, hogy most mi tényleg szülők leszünk, félelmet is érzek, nem csak örömöt. Ez normális? Ti féltetek? (Körülmények rendezettek, hitel nincs, munkahelyek vannak, a kapcsolatunk több, mint tökéletes, semmi ilyesmi nincs a háttérben).
2012. dec. 11. 13:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%

Ah, ez mindenkivel így van.

Èn pont így voltam. Másfél évig probálkoztam aztán mikor kiderült majdnem bögtem annyira elkeseredtem, pedig már annyira akartam.

aztán persze nagyon örültem.

na aztán jött a tesó, elözö hónapban nehezen jött meg a mensim talán egy korai vetélésem volt, teljesen elkeseredtem, majd mikor kiderült hogy terhes vagyok akkor meg azért keseredtem el hogy terhes vagyok....

szóval ez olyan buta dolog. össz bevételünk közel 1 M Ft és még is hetekig azt számolgattam hogyan jövünk ki anyagilag.

2012. dec. 11. 13:13
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát ez az! Én is olvasgatok itt, ki hogyan vállalta a babáit, akár 3-4-et is, nekünk első lenne. Nem kell félnünk, hogy nem tudjuk fizetni a kiadásokat, nem vagyunk gyerekek, de idősek sem, mások sokkal nehezebb körülmények között vannak, mi relatív biztonságban élünk, és mégis rámtört néha, úgy éreztem, hogy én nem vagyok ép... mások olyan felhőtlennek tűnnek, ahogy meséltek magukról. Köszönöm, hogy írtál! :)
2012. dec. 11. 13:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen normális.3 gyermekünk van,mindegyiknél féltem,főleg a pozitív tesztek után,hisz ugye onnantól már valami elkezdődött,ami visszafordíthatatlan.A terhességek elején is volt ilyen érzésem,majd a közepe felé valami csodás nyugalom fogott el,ami végig megmaradt.Sok boldogságot kívánok Nektek!
2012. dec. 11. 13:17
 4/11 anonim ***** válasza:

Én a pozitv tesztnél ijedtem meg picit. Talán attól, hogy most ez már végleges, nincs visszaút? Nem tudom.

Szerintem normális :-)

2012. dec. 11. 13:21
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ühüm...ismerős. Én nagyon nehezen szántam rá magam, hogy ne védekezzünk, aztán azzal nyugtattam magam, hogy másfél év biztos kell, hogy teherbe essek (nem tudom honnan szedtem ezt, de meggyőződésem volt) aztán minden egyes együttlét után betojtam:-) Aztán...egy szép szeptemberi napon amikor 2 hete nem védekeztünk, éreztem, hogy na ez most más volt. De hát kit érdekelt, hisz van még másfél évem, de nem volt, mert már 2 hét múlva meg sem jött, na ott volt az igazi pánik! Amikor megvettük a tesztet és láttam, hogy terhes vagyok, én úgy megijedtem, hogy csak enyit bírtam kinyögni "bzmeg, terhes vagyok!"

Szerintem míg élek nem felejtem el:-D

De a párom arckifejezését sem:-))) Nekünk hamar jött a döntés napjához képest. A 9 hónap nekem végig félelemmel teli volt, mekkora felelősség, én nem is leszek rá képes, nem is fogom tudni, nem fogok tudni az egésszel megbírkózni stb.

2012. dec. 11. 13:22
 6/11 anonim ***** válasza:
Szia! Mi is a kistesóra várunk, de bennem is vannak félelmek. Nem is az anyagi vagy a házasságunk miatt, hanem az a nagy kérdésem mindig, hogy hogyan fogom bírni idegileg egyedül!!! Nagymamák nem tudnak segíteni, kislányom már 3 éves éppen a dackorszakát éli, nagyon cuki néha, de néha nagyon beparázok tőle, hogy hogyan fogok szoptatni majd egy 3 éves mellett... és hasonlók. az első babával minden olyan nyugis, egyszerű volt megoldani a dolgokat, ráértünk, nem kellett sehova sem sietnünk, de hogy most hogyan lesz azt nem tudom sokszor elképzelni... de mindenki szeretne egy kistesót a családban :-) hát majd lesz valahogy, reméljük, jó lenne...
2012. dec. 11. 13:24
 7/11 anonim ***** válasza:

Én is így voltam:)Elsőre 1,5 évet vártunk és a várakozás elnyomta ezt a "félelmet" de mikor nőtt a pocakom néha beparáztam.

Aztán terhes lettem a tesóval gyakorlatilag 1 együttlét után.Nem is gondoltuk annyira komolyan még a dolgot,na ott az első 3 hónap nehéz volt érzelmileg...De persze nagyon vártuk és szerettük már az elején is!Most 2 hetes a kis tökmag és igaz nem olyan egyszerű 2 kicsivel(a nagy 2 éves)de nagyon jó!Belejön az ember, előre úgysem tud mindenre felkészülni.

A lényeg (szerintem), hogy férjemmel megbeszéltük, hogy nekünk is meg kell tanulni jó szülőnek lenni és akármennyire megvannak az alapelvek, ez csak a gyakorlatban a gyerek mellett megy igazán.Így ha neveléssel kapcsolatos nézeteltérésünk van, akkor azt higgadtan beszéljük meg,igyekszünk türelmesek lenni, hiszen a "szülővé válás" is egy folyamat.

2012. dec. 11. 13:29
 8/11 anonim ***** válasza:

Alapkoncepció: Vállaljuk gyereket, legyen családunk

Kétvonalas teszt: Úristeeeeeeen, gyerekünk lesz, most mi a francit csináljak???!!!!!!!!

:D:D

Úgyhogy természetes, sőt terhesség alatt is természetes az az érzés, h "de jó anya leszek????"

2012. dec. 11. 13:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok! :))) Már kevésbé érzem furának magam :)) Sok boldogságot a babákkal! :)
2012. dec. 11. 13:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Ezzel én is így vagyok, szerintem ez természetes dolog. Persze, hogy izgul és aggódik az ember, hiába várja annyira a babát. De azért ott van a fejében, hogy szeretne neki mindent megadni, és fél, hogy ez mégsem fog menni. De ne féljünk! Én mindig arra gondolok, hogy ha másnak is sikerül, nekem miért ne? Olyanoknak is, akik sokkal rosszabb anyagi körülmények között élnek. Nekünk bár van hitelünk, de csak kevés összeg és nem hosszú ideig lesz, mindkettőnknek van állása (még), van házunk és olykor még félre is tudunk tenni. Szülők is segítenek néha. Szóval elméletileg nem kellene aggódnom, gyakorlatilag hónapok óta azon gondolkodok, mindene meglesz-e a babának, fel fogjuk-e tudni nevelni. Bízni kell benne, hogy igen!
2012. dec. 11. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!