Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » SEGÍTENÉTEK? Megigényelem a...

SEGÍTENÉTEK? Megigényelem a gyest vissza lehet mondani?

Figyelt kérdés
Lányom január 18.-án lesz 2,tehát 18-ig gyedet utána gyest kapok,elküldöm a papírokat az államkincstárhoz ők könyvelik és jan -ban már úgy kapok pénzt ha netán terhes leszek december végén tudom meg!
2012. dec. 11. 08:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet valami rosszul értelmezek, de még február elején kapnál egy kis gyed-t + gyes-t.Ha babát vársz, februártól a születéséig mindenféleképpen gyesen leszel és majd a pici után kapsz újra thgy-t gyed-t ha jogosult vagy rá.
2012. dec. 11. 08:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Gondolom rögtön elmegy táppénzre, ha terhes lesz.

Majd lemondod azzal a nappal, amikor táppénzre vesznek és utólag, majd a TGYÁS-ből levonják azt, amit jogosulatlanul kiutaltak neked. (táppénzből nem vonhatnak)

2012. dec. 11. 09:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Mivel a gyest utólag kapod, így nyugodtan lemondhatod, mert február elejéig nem fogják utalni a januárra járó gyest.

NYugodtan igényled meg, és ha kiderült, hogy terhes vagy, mondd le e-mailben, úgy azonnal látszik.

Én ugyanígy csináltam, de nekem lassabban haladtak, így az első hónapra járó gyest megkaptam. Ott is hagytam a számlán, mert utána havonta pár ezret vontak a családi pótlékból.

Tgyásból nem fognak levonni jogosulatlanul felvett gyest. Csak gyesből vagy családi pótlékból vonnak jogosulatlanul felvett gyest.

2012. dec. 11. 10:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Én csak azért gondoltam, mert nekem a jogosulatlanul felvett bért (későn adtam le a táppénzes papírt) azonnal levonták a TGYÁS-ből, amint lejárt a táppénzem (nekem a bért is a MÁK számfejti).
2012. dec. 11. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!