Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kinek hogyan kell (kellett)...

Kinek hogyan kell (kellett) szednie a clostilbegyt, utrogestan párost?

Figyelt kérdés
Nekem a clostit 3. tól 5. napig, de fogalmam sincs, hogy az utrogestant mikor szedjem. El akarok menni a dokimhoz a napokban, de azért kíváncsi vagyok nektek mit mondott a dokitok. Az előző hónapban nekem az utrogestant már a 10. naptól kellett szednem, (akkor még nem volt closti) de valami miatt úgy érzem ez túl korai volt. Nem is lett baba. Rendesen 28 napra megjött. Nem értem a dokimat. Tapasztalatok?

2012. dec. 10. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én a menses 2. napjától szedtem a clostit 5*1 -el. A dokim UH-al nézte a tüszőrepedést és megmondta,hogy mikortól kezdjem el használni az utrogestan hüvelykúpot 2*2-vel. 1 hónapban összejött a baba,aki már 1 éves.

Amúgy az utrogestant ha jól emlékszem a ciklusom 13 napjától használtam.(de ez attól függ,hogy mikor van ovud)

2012. dec. 10. 21:17
 2/4 A kérdező kommentje:

Most látom, hogy elírtam, nem 5., hanem 5 napon keresztül, szedem a closilt.

Vidéken élek, hozzám a legközelebbi város " legjobbnak" mondott (magán)dokijához járok, de már vannak kételyeim. Nekem azt mondta, akkor menjek mikor meg kellene jönnie, ha megjön azért, ha nem akkor meg azért, hogy közben mikor lesz ovum, csak annyira számított neki, hogy a ciklus 10. napjától a 17-ig szexeljek.

2012. dec. 11. 09:12
 3/4 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Nem csodálom hogy kételkedsz, jobb helyeken így működik a dolog :

1. kivizsgálások (hormonlabor, ha lehet endokrinológus csináltassa, több mindent tud vizsgáltatni és értékelni is tudja az eredményt, apának andrológia, neked átjárhatósági vizsgálat.

Ezektől függően ha closti kezelés mellett döntenek ciklus 3-ik napjától 5 napon keresztül, majd ciklus közepe felé 1-2 ultrahang tüszőnézéssel, ha jó a méret, tüszőrepesztő szuri. Ezután 36-48 órán belül lesz az ovu, akkor akció apával, esetleg inszem.

És innentől kell elkezdeni az utrogestant, két hétr rá tesztelni, vagy hcg vérvételre menni, hogy biztos legyen az eredmény. Ha nincs baba abba kell hagyni az utrót, mensi után lehet elölről kezdeni a clostit. Ha pedig van baba, nem szabad abbahagyni az utró szedését, mert az megvonásos vérzést okoz, és megszakadhat az elkezdődött terhesség.

Ha a dokid nem így csinálja, akkor keress másikat, mert ez így csak kísérletezés rajtad.

Próbálj meg egy meddőségi centrumot, ott jó kezekben leszel.

Mielőbbi babásodást kívánok!

2012. dec. 12. 04:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos infót, én is csak kísérletezésnek érezem ezt az egészet, komolytalan babaprojekt, és veszélyes az egészségemre.
2012. dec. 12. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!