Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Endometriózis? Ki mit tud...

Endometriózis? Ki mit tud róla? Tapasztalatok? Teherbe lehet így esni?

Figyelt kérdés
Örülnék, ha tapasztalattal rendelkező válaszolók írnának, remélem pozitív hírekkel is (terhesség)

2012. dec. 5. 11:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén?

Biztos vannak csoda-történetek, viszont nekem két barátnőm is ebben szenved és nálunk nem történik csoda.

Az egyik már örökbe is fogadott egy babát a férjével, mert már több éve próbálkoztak, műtötték is, de nem jött.

A másikat most fogják műteni, náluk két éve nem jön!

Viszont olyat is ismerek, akinek a műtét után sikerült!

2012. dec. 5. 13:38
 2/11 anonim ***** válasza:
Engem 18 (12 éve)évesen kezeltek vele. Fél évig kaptam injekciót, amitől elmaradt a menstruációm, és klimax szerű tüneteim voltak. Terhes is lettem azóta, sajnos nem tarthattam meg, mert olyan gyógyszert szedtem ami nagy kockázatot jelentett. Múlthéten megint pozitívat teszteltem, de úgy néz ki ez sem maradhat, mert vagy mellette egy elhalt méhen kívüli terhességem is. Az orvos s csak nézett ma. Holnap kiderül, hogy mi lesz. A kezelés viszont nagyon hatásos volt. Kisebb görcsök, kevesebb vérzés, rendszeresebb ciklus. A jelenlegi problémám csak balszerencse. Kitartást és szerintem keress egy jó orvost, mert az sztk-s orvosok sok mindent lesz@rnak.
2012. dec. 5. 17:33
 3/11 A kérdező kommentje:
És mennyi idő után jöttek rá,hogy ez a baj? A tünetek nem egyértelműek, de idővel romlik a helyzet. Én még csak gyanakszok, egyszer már voltam orvosnál, elküldött, h magától rendbejövök, (1 év sikertelenség után) most 2 évnél tartok, durva darabos menstruációk, sokszor nincs peteérés (hőmérő, ovuteszt alapján), sok barnázás. Már van két gyerekem, ezért mondta a doki, h maj rendbejöm és nem vizsgált ki. De úgy tudom, lassan alakul ez az egész, és már a második terhességem is "nehezen" jött össze (8hónap). A menzijeim egyre durvábbak. Szerintetek? Ugye nem fognak megint elküldeni, h ráérek még mert fiatal vagyok (27), meg hogy legyek türelmes, rendbejön magától rizsa....??
2012. dec. 5. 18:52
 4/11 anonim ***** válasza:
Petefészek cisztával műtöttek mikor észrevették. Vettek mintát szövettanra és egyből elkezdték a kezelést. Ez magától nem gyógyul meg sajnos, és úgy tudom általában laparoszkopiával mintát vesznek és utána jön a kezelés. Sajnos nem tudom mivel kezeltek, mert 12 év az sok idő, de szerintem vannak nőgyógyászok akik erre specializálódtak, csak lehet egy kicsit mélyre kell nyúlni a zsebbe. Szerintem viszont keress fel egy másik orvost, aki komolyabban foglalkozik veled.
2012. dec. 5. 19:16
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia, nem rég műtöttek, laparoszkópiám volt. Kivettek egy nagyobb (férfiököl nagyságú) és egy kisebb cisztát. A műtét során derült ki a súlyos endometriózis. Semmi tünetem nem volt, ami erre a betegségre utalt, azon kívül, hogy két és fél éve várunk a gólyára. Rengeteg orvosnál voltam, többször mondták,hogy talán van cisztám, de kb. a 10. nőgyógyász küldött el hastükrözésre.

Happy end még nincs. Ma voltunk a meddőségi klinikán, januárban kezdem a szurikat...lombikozunk, de nálunk spermagondok is vannak.

Én is azt javaslom, keress egy olyan orvost, aki célirányosan foglalkozik az endometriózissal...

2012. dec. 5. 19:48
 6/11 A kérdező kommentje:
ó, ez nem jó hír, sok sikert Nektek is, és köszönöm a válaszokat! :(
2012. dec. 5. 20:27
 7/11 anonim ***** válasza:
Engem nyáron műtöttek, 5 cm-es volt, laporoszkópos műtét volt, kivették. A doki mondta, hogy endometriózis esetén ki se alakul terhesség. Műtét után annyit mondott a doki, hogy ha babát szeretnék akkor hajrá, mert újra kialakulhat, és akkor megint nem lehet baba amíg az ott van, viszont a terhesség gátolja a kialakulását. Szoktak hormonkezelést javasolni, de nekem nem kellett, főleg hogy babáznánk, az is egy "megoldás". A műtét után 4 hónappal lettem terhes természetes úton, de sajnos ne4m tudott megtapadni, aminek semmi köze nem volt a műtétemhez valószínűleg. Szóval nekünk még nem jött össze, de a műtét körül én is frászt kaptam és utána olvasgattam, és nagyon sok sikertörténetet találtam. Úgyhogy ne keseredj el teljesen, nem vagyunk egyformák! Sok sikert kívánok!
2012. dec. 5. 21:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: Nem tudom nekem mikor alakult ki, onnantól, hogy a doki észrevette egy rutin vizsgálat során, 3 hónapot vártunk még, hogy felszívódik-e, bár akkor még nem tudtuk, hogy endometriózissal van dolgunk. Tünetem nem volt, de a műtét óta pontosabb, enyhébb a vérzésem, és a görcseim is gyengébbek.
2012. dec. 5. 21:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Nekem májusban volt laparoszkópos műtétem.Akkor és ott derült ki hogy endometriózisom van.Az orvosom gyanakodott már rá,de nem akart vele megijeszteni.A petevezetőim szerencsére átjárhatóak.Néhány gombostűfejnyi endót távolitottak el.A műtét utáni kontroll vizsgálat alkalmával megbeszéltem az orvosommal,hogy szeptemberig várunk,hátha addig sikerül teherbe esnem. Volt peteérésem meg minden,de mégsem sikerült.Jelenleg GnRH kezelésre járok amit asszem a 2.válaszoló is emlitett.Nincs vérzésem igy a maradék endos sejteket is kiirtják belőlem.Utána inszemináció következik ezt már most közölte velem a dokim.

A barátnőm úgyan ezen ment keresztül mint én csak Ő előbb jár.Neki már volt 3 inszeminácója,mind sikertelen. Jelenleg Kaálihoz kezdi megcsináltatni az alap vizsgálatokat.

Ja,én 5 és fél éve szeretnék babát!!!!

Sok sikert Neked

2012. dec. 5. 22:56
 10/11 fviki87 válasza:
Engem januárban műtöttek,egy csecsemőfej nagyságú cisztával,teljesen össze volt nőve méhvel,béllel,medencével.A spontán teherbeesést kizárták,majd szövettan után akart a dokim a gnrh kezelésre küldeni,de a szövettan nem mutatott endometriózist.Így nálam elmaradt.A műtét után 6héttel a másik petefészkembe találtak cisztát,amire megint rámondják hogy endometriózis.Januárban igy ismét műtét.A múlt héten voltam a dokimnál,terhességet látott,olyan boldog voltam hogy el sem tudom mondani,a mai nap visszamentem és már nem látott semmit.Nagyon csalódott vagyok,beleéltem magam.Úgyhogy nem tudom....Mindenki szervezete más,csak reménykedni tudok hogy velem is megtörténik a csoda!Mi már két éve próbálkozunk.
2012. dec. 17. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!