Elég sokat szoptatok egy nagy babát (16 hós), meg sem jött még, van esélyem ennek ellenére teherbe esni?
Figyelt kérdés
Van peteérés havi vérzés nélkül?
Orvos megvizsgált néhány hónapja, azt mondja egészséges vagyok.
Te hogy estél teherbe szoptatás mellett?
2009. aug. 19. 13:19
1/6 anonim 

válasza:

Mivel a peteérés megelőzi a menstruációt így csak utólag tudhatod, hogy volt-e peteérésed.
A 16 havi elmaradása a menstruációnak azért nem általános. Általánosságban 6-12 hónap alatt megjön újra a menstruáció. (Függetlenül a szoptatástól, én 1 évig szoptattam 3 gyereket, 6 hónap körül már menstruáltam)
2/6 anonim 

válasza:

Az első menstruációt lehet, hogy megelőzi egy peteérés, így teherbe eshetsz anélkül, hogy megjött volna.....én is reménykedtem, de több hónapos próbálkozás után, úgy hogy közben a fiamat egyre kevesebbszer szoptattam nem jött meg és nem estem teherbe a kistesóval. Most ott tartunk, hogy végleg leálltunk a szopival és most már menstruálok, de még mindig nincs peteérésem...immár majd fél éve. Én is voltam dokinál, azt mondják majd helyreáll. A többségnek azért a ciklusa már a szoptatás alatt helyreáll, és ha a szopi alatt nem is - bár sokan már akkor is , de utána teherbe tudnak esni....
3/6 anonim 

válasza:

Én 7 hónapig szoptattam a fiamat és csak szüléstől 2 évre jött meg elősszőr. A doki azt mondta, hogy egészséges vagyok és nem is volt gondom semmivel.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi,
hát leszoktatni szinte egyenlő a lehetetlenséggel...
Milyen bosszantó, nem? Más nem akar babát az első mellé olyan hamar és becsúszik, más meg szeretné...:-D
2009. aug. 19. 16:29
5/6 anonim 

válasza:

Nem akarlak rábeszélni arra, hogy leszoktatsd a szopiról egyáltalán, csak mondom, hogy én is azt hittem, hogy cicifüggő fiamat képtelenség lesz leszoktatni. Ilyenkor már sok mindent megértenek, el kell kezdeni neki mondogatni, hogy anya szeretné, ha már nem szopizna olyan sokat mert fáj, stb. Mindig egyre kevesebbet adj neki és szépen lassan (!) ahogy a baba is engedi - meg a cicidnek is így a legjobb - elhagyni. Az esti elalváshoz való volt nekünk az utolsó és egyben a legnehezebb, de kb. 2-3 sírós elalvás után gyönyörűen elalszik. Így utólag is ezt tettem volna, mert látod nekem nem olyan gyorsan működnek a dolgok, idő mire visszaáll a hormonháztartásom, még mindig csak várunk :-(
6/6 anonim 

válasza:

Utolsó válaszoló vagyok, elfelejtettem írni, hogy a második válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!