Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesség és a gyerekvállalás...

Terhesség és a gyerekvállalás kérdései?

Figyelt kérdés

Mostanság jutott el oda a kapocslatom, hogy már szóba került a gyerekvállalás. Hamarosan szeretnénk, de igazából fogalmam sincs semmiről. Mármint a terhesség előtt a vitaminokon kívül van még bármi amivel fel tudok készülni a terhességre? A terhesség alatt mikre kell figyelni? Tudom majd a doki is elmondja ha odakerül a sor, de már most annyi kérdés van bennem, hogy szerintem sosem fogok a végére jutni :)

25 éves vagyok, sajnos nem sok olyan ember van a környezetemben akitől lehetne kérdezni, vagy aki tud majd segíteni, így nagyon félek ettől. Meg a szüléstől is persze. Nem is a fájdalom miatt, hanem a gátmetszéstől.

Nem tudom azt sem, hogy elég a sima rendelésen részt venni, vagy ajánlatos inkább orvost fogadni. Miket kell beszerezni a babának kezdésnek? Szóval lényegében semmit sem tudok ezekről. A családomban sosem volt kisbaba (én vagyok a legkisebb), de a tágabb családi körben sem.

Mások hogy csinálják? Van szülői segítségég akitől tanácsot lehetne kérni? Vagy majd közben mindent megtudok?

Mivel még nem vagyok terhes, így tudom kicsit előreszaladtam, de szeretnék azért tisztában lenni a dolgokkal.

Bár nincs saját házunk/lakásunk(nem szeretnénk egy hitelt a nyakunkba venni ennyi idősen a baba előtt meg pláne), de tudunk hol élni. Teljesen átlagosan élünk. Amire kell arra jut, nem élünk nagy lábon, de egy kicsit még azért félek, hogy biztos meg tudok-e mindent adni majd a picinek. Szeretnék még addig félretenni is, hiszen szülés után jó darabig nem lesz állásom. Ha arra várnék, hogy tökéletes legyen minden (pl anyagiak) akkor talán sosem lehetne gyerekem.

Szívesen várom a véleményeket/tanácsokat! :)

2012. dec. 1. 15:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Mi 28 évesek vagyunk, szintén első babára készülünk. Én is sokmindenben úgy éreztem, hogy bizonytalankodom (és szerintem ez így is marad, míg meg nem tapasztaljuk konkrétan, mit is jelent anyának lenni :)), de itt rengeteget olvasgatok, ami felmerülő kérdés, más helyeken is utánaolvasok, szülés-szoptatás-babaellátás, nézem a 9 hónap c. sorozatot, és a babavilágot a tv2 honlapján, ha felmerülnek ott is kérdéseim, felírom, utánaolvasok. Szeretek felkészülni különböző dolgokból, babakelengye listát is gyűjtöttem már netről, itt is sokan beszélgetnek róla. Megnézegetem, hol-mit lehet olcsóbban beszerezni, vásárolni még nem vásároltam, de nézelődtem már. :))) Szerintem természetes, hoy az ember igyekszik felkészülni arra, amiben tapasztalatlan. Mi egészségesen élünk mindketten, cukor-fehér liszt mentesen, alacsony szénhidrát, sok vitamin, heti 5 nap mozgás, nem dohányzunk, és nem iszunk alkoholt sem. Kivizsgálásokon is részt vettünk, mert szimpatikusnak találjuk Czeizel Endre tudatos családtervezési modelljét, hogy a betegségekre, eltérésekre fogantatás előtt derüljön fény, így azok hatása kivédhető. Még 2-3 hónap és elkezdünk próbálkozni. :) Mi itt tartunk. A felmerülő kérdéseidre neked is azt javaslom, hogy olvass utána, keress kulcsszavakra, és ha van türelmed, gyűjtsd egy füzetbe a tippeket, szerezd be az ajánlott könyveket. A rövid jegyzetek is segíthetnek, ha elérünk oda :)
2012. dec. 1. 15:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi, megnyugtató. Néha úgy érzem csak én vagyok ilyen szerencsétlen, hogy nem nagyon tudok ezekről a dolgokról semmit.

Én nemrég álltam át az egészségesebb életmódra. Viszont nagy probléma, hogy én nagyon erős dohányos voltam eddig. Már sikerült leraknom és remélem nem lesz semmi gond emiatt.

2012. dec. 1. 15:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkor én itt vagyok és ha tudok válaszolok. :) 25 éves vagyok 2 éves kislány anyukája.

Szóval teherbe esés előtt amit megtehetsz az az, hogy mielőtt elkezdtek próbálkozni akkor elmész előtte rákszűrésre. Ott megmondod az orvosnak, hogy babát szeretnétek és hogy ő lát e szervi változás esetleg ami miatt ő úgy gondolja, hogy előbb kezelni kéne stb.

A vitaminokról annyit, hogy én femibiont szedtem és fogok is szedni ha babás leszek. Lehet a terhesség előtt is szedni de a többi vitamin fajtát nekem az orvosom nem ajánlotta inkább vitaminban gazdag étkezést mert a túl sok vitamin sem jó, mert akkor nagy súllyal születhet a baba. Persze nem törvényszerű de előfordulhat. Én mindig írtam a kérdéseimet mind a védőnőmnek mind az orvosomnak amikor mentem és feltettem szépen őket. Nem ciki elővenni emberek vagyunk főleg stressz helyzetben sok minden kimegy az ember fejéből. Nekem volt fogadott orvosom igaz olyan átlagos életet élünk nem vagyunk gazdagok de nem is nyomorgunk. Még egyenlőre egy szobában vagyunk a lányommal de ennek csak az az oka, hogy a lakásunknak az elrendezése hülyén van mert vagy mi költöznénk ki vagy a lányomat költöztetnénk ki és akkor valamelyikünk keresztül járna a másikon. Na majd el kell kezdeni ezen is gondolkodni, hogy hogyan is kellene eszt megoldani mert így nem szerencsés most már sehogy sem.

A baba kelengyéről nem mindent kell megvenni amit írnak. Sok sok olyan dolog van ami tök felesleges de jó pénzért megpróbálják a kismamákra rásózni. Ha lenne kérdésetek akkor nyugodtan írjatok ha tudok szívesen válaszolok.

2012. dec. 1. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!