Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Abba hagytam a fogamzásgátlot,...

Abba hagytam a fogamzásgátlot, és babát szeretnék, az orvos azt mondta nem kell vele várnunk, de van aki azt mondja kell vele várni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

2012. okt. 26. 13:39
 1/9 anonim ***** válasza:

Az orvosnak hiszel inkább vagy másnak? Én az orvost választanám. Ezek a mai gyógyszerek már össze se hasonlíthatóak a régiekkel.

És jó ha azt is tudod, h a tabi abbahagyása utáni 3hónapban sokkal esélyesebb a teherbe esés, mert hirtelen felszabadulnak a petesejtek!

2012. okt. 26. 13:47
 2/9 anonim ***** válasza:
A mai fogamzásgátlók alacsony hormontartalmúak, ezért kiürülésükre nem kell várni, mert nem is halmozódnak fel úgy, mint a 70-80-as évekbeli csodabogyók. Semmi bajotok nem esik, ha a gyógyszer abbahagyása utáni akár első hónapban megfogansz.
 3/9 anonim ***** válasza:

Régi fajtát (olcsóbb, magasabb hormontartalmú) vagy már újat (drágább, alacsony hormontartalmú) szedtél?

Előbbinél én tartanék szünetet, utóbbinál már nem szükséges. De ha egy hónapot még védekeztek, abból nem lehet baj.

4/9 anonim ***** válasza:
Nem kell várni, a mai tabletták szinte egyből kiürülnek a szervezetből. Még akkor sem lenne baja a babának, ha esetleg még a szedése alatt foganna meg. Én nem vártam, egyből terhes is lettem.
2012. okt. 26. 13:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia, én is abbahagytam, nekem azt mondta a doki, hogy várjunk (alacsony hormontartalmút szedtem), DE ha becsúszik a baba, nem kell elvetetni.
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az orvosra hallgass! Ő látja mi van benned, ő tudja milyen gyógyszert szedtél, és annak mi a hatása. Bízz benne, ez a szakmája, ő tudja legjobban megítélni.
 7/9 anonim ***** válasza:
szia, én tri-regolt szedtem nagyon sokáig, nem a legújabb és legalacsonyabb hormontartalmú gyógyszer, de mivel nem volt gondom vele a nőgyógyász is azt mondta, hogy szedhetem, mikor babát terveztünk a férjemmel abbahagytam és három hónapon át óvszerrel védekeztünk, nem tudom, hogy elég volt-e a három hónap, de tovább nem szerettünk volna várni és azóta már babás vagyok, a 11. hétben járunk :-)
2012. okt. 26. 13:53
 8/9 anonim ***** válasza:
az én dokim is azt mondta,hogy nem kell várni,és rögtön terhes is lettem. és minden rendben volt a babával!
2012. okt. 26. 14:13
 9/9 anonim ***** válasza:
HAsznád ki, hogy ez a legtermékenyebb hónapod ami most jön. az évekig hormonálisan visszaszorított petesejtek most nagyon ki akarnak majd jönni. Ápolónőnek tanultam, anatómián tanultuk, hogy még az ikerterhességre is most van a legnagyobb esélyed. Ha az orvos azt mondja ne várjatok akkor ne várjatok! Sok sikert! :-)
2012. okt. 26. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!