Abba hagytam a fogamzásgátlot, és babát szeretnék, az orvos azt mondta nem kell vele várnunk, de van aki azt mondja kell vele várni, mit tegyek?
Figyelt kérdés
2012. okt. 26. 13:39
1/9 anonim válasza:
Az orvosnak hiszel inkább vagy másnak? Én az orvost választanám. Ezek a mai gyógyszerek már össze se hasonlíthatóak a régiekkel.
És jó ha azt is tudod, h a tabi abbahagyása utáni 3hónapban sokkal esélyesebb a teherbe esés, mert hirtelen felszabadulnak a petesejtek!
2/9 anonim válasza:
A mai fogamzásgátlók alacsony hormontartalmúak, ezért kiürülésükre nem kell várni, mert nem is halmozódnak fel úgy, mint a 70-80-as évekbeli csodabogyók. Semmi bajotok nem esik, ha a gyógyszer abbahagyása utáni akár első hónapban megfogansz.
3/9 anonim válasza:
Régi fajtát (olcsóbb, magasabb hormontartalmú) vagy már újat (drágább, alacsony hormontartalmú) szedtél?
Előbbinél én tartanék szünetet, utóbbinál már nem szükséges. De ha egy hónapot még védekeztek, abból nem lehet baj.
4/9 anonim válasza:
Nem kell várni, a mai tabletták szinte egyből kiürülnek a szervezetből. Még akkor sem lenne baja a babának, ha esetleg még a szedése alatt foganna meg. Én nem vártam, egyből terhes is lettem.
5/9 anonim válasza:
Szia, én is abbahagytam, nekem azt mondta a doki, hogy várjunk (alacsony hormontartalmút szedtem), DE ha becsúszik a baba, nem kell elvetetni.
6/9 anonim válasza:
Szerintem az orvosra hallgass! Ő látja mi van benned, ő tudja milyen gyógyszert szedtél, és annak mi a hatása. Bízz benne, ez a szakmája, ő tudja legjobban megítélni.
7/9 anonim válasza:
szia, én tri-regolt szedtem nagyon sokáig, nem a legújabb és legalacsonyabb hormontartalmú gyógyszer, de mivel nem volt gondom vele a nőgyógyász is azt mondta, hogy szedhetem, mikor babát terveztünk a férjemmel abbahagytam és három hónapon át óvszerrel védekeztünk, nem tudom, hogy elég volt-e a három hónap, de tovább nem szerettünk volna várni és azóta már babás vagyok, a 11. hétben járunk :-)
8/9 anonim válasza:
az én dokim is azt mondta,hogy nem kell várni,és rögtön terhes is lettem. és minden rendben volt a babával!
9/9 anonim válasza:
HAsznád ki, hogy ez a legtermékenyebb hónapod ami most jön. az évekig hormonálisan visszaszorított petesejtek most nagyon ki akarnak majd jönni. Ápolónőnek tanultam, anatómián tanultuk, hogy még az ikerterhességre is most van a legnagyobb esélyed. Ha az orvos azt mondja ne várjatok akkor ne várjatok! Sok sikert! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!