Árthat a szorongáscsökkentő a magzatnak?
Figyelt kérdés
Nagyon stresszes munkahelyem van, ezért naponta-kétnaponta antidepresszánst szedek a stressz csökkentésére (0,25 mg-os frontin) 1 szemet. Csakhogy szeretnénk kisbabát, és nem tudom mennyire árthatok a magzatnak a gyógyszerrel(nyilván nem használ, ezt én is tudom). Természetesen azonnal elhagynám, amint kiderül a terhesség( kb6-8. hét), de addig is lehet tőle baja? Munkahelyet is válthatnék, tudom, de a baba miatt nem teszem. Aki estleg hasonló cipőben jár, kérem írjon. Köszönöm!2012. nov. 28. 09:47
1/7 anonim válasza:
Elvileg a 6. hétig nem!
De a gyerekvállalást beszéld meg a dokiddal. Nehogy baj legyen belőle, ha hirtelen leteszed a gyógyszert!
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Már beszéltem a dokival. Ő azt mondta, hogy mivel kis dózisba szedem, és nem nagy adagot, illetve nem minden nap( igazából igyekszem minél kevesebb alkalommal szedni), szerinte nem lesz gond, persze a terhesség alatt nem ajánlja, kivéve, ha nagyon muszáj.
2012. nov. 28. 10:13
3/7 anonim válasza:
Kívánom, hogy a várandósság olyan hatással legyen rád mint rám. Én is nagyon stresszes voltam / vagyok alapjáraton, de amikor megfogant a baba, az olyan hatással volt rám (nyílván a hormonok miatt) ami hihetetlen . Egyszerűen semmi nem tudott felhúzni, nem tudtam felidegelni magam, a föld felett jártam. Szal ez volt az első tünet. Még nem is tudtam, hogy terhes vagyok. Olyan nyugalom volt rajtam, hogy nem ismertem magamra... :) S kb 1 hete "lebegtem" amikor nem jött meg... Szóval ha így jársz mint én semmi szükséged nem lesz frontinra! (Előtte én is bakapkodtam 1-et-1-et. ) Úgyhogy van ilyen is. Gondolj erre, próbáld magadba "programozni".
4/7 anonim válasza:
nekem a frontin miatt károsodott a babám egészsége. a frontin nagyon komoly gyógyszer, orvos felügyelete nélkül nem is szedhető. nem ajánlom, hogy babavárás közben/előtt szedd, mert nagyon komoly mellékhatásai lehetnek.
alternatíva ként szedhetnél halolaj kapszulát, vagy valerianat. ugyan olyan jó mind a kettő, csak nem tartalmaznak annyi kemikáliát. nekem beváltak.
5/7 anonim válasza:
A frontin nem antidepresszáns, hanem szorongásoldó. Antidepresszánst szedhetnél, de ez a gyógyszer káros a terhesség első három hónapjában, akkor is, amikor még nem tudsz a terhességről. Semmiképpen nem szedném.
6/7 anonim válasza:
Betegtájékoztatót szoktál olvasni? Nem szabad terhesség alatt Frontint szedni, bele is van írva!
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Akkor muszáj letenni. Egyébként orvos írja fel természetesen. Beszélek vele, írjon fel mást.
2012. nov. 28. 21:10
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!