Mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
A napokban derül ki, hogy sikeres volt e ez a hónapunk, szerettünk volna kistesót. De ebben a hónapban rájöttem a férjem alkohol függő, az a fajta, akiről senki sem gondolná amikor kiteszi a lábát otthonról, jól szituált, üzletember. Itthon meg csak piál és mostanában olyan agresszív velem, állandóan veszekszünk. Kértem hagyja abba, csak egy hétig bírta. Már azon reménykedek, hogy negatív lesz a tesztem. A lányomat is sajnálom, csak a vitát látja, senki nem gondolná rólunk, hogy hogyan élünk. Befolyásos ember, ha elhagynám lehet elvenné a lányomat, semmim sincs a lányomon kívül. Legszívesebben elhagynám, de félek tőle. Anyukám tárt karokkal várna, oda mehetnénk. A legrosszabb, hogy másnap mikor felkel akkor semmire sem emlékszik, így azt sem hiszi el, hogy én miket mondok az előző napi dolgairól. A legnagyobb probléma, hogy nem tudok vele beszélni, és ő tagadja, hogy alkoholproblémája lenne. Már 12 éve ismerem, de csak pár hete ilyen velem. Nem tudok úgy élni, hogy a vita elkerülése érdekében meghúzom magam és hagyom tegye a részeg dolgait, ezért vitázunk, mert szóvá teszem amikor nem helyesen cselekszik. Vagy fogjam be? akkor ez milyen házasság? Mi lesz ha terhes vagyok? Félek
2012. nov. 18. 00:17
 1/10 anonim ***** válasza:

Nagyon elkeserítő amit írtál,sajnálom.Én semmiképpen nem szülnék neki még egyet,mert akkor egyel több ok,ami hozzá láncolna.

Én a helyedben megpróbálnék vele egy tiszta pillanatában higgadtan leülni beszélni vele.Mond el neki mit érzel és hogy ez félelmet kelt benned; így pedig nem lehet egy családot összetartani egy asszonynak valamint megállni a helyét a családban,stb.Ha semmiképpen nem hajlik arra,hogy segítséget kérjen (mert ezek szerint ez KELL neki,egyedül nem képes rá,hogy leszokjon),akkor igen is állj a sarkadra; és ne magad miatt,hanem a gyermeked miatt elsősorban, és mondd meg neki,hogy elhagyod,ha nem hajlandó változni. Ne félj,mert nincs mitől.

És ismét hangsúlyozom, én semmi szín alatt nem vállalnék ilyen körülményekre még egy babát.

Remélem azért találtok ésszerű megoldást és rendeződik a helyzetetek!

2012. nov. 18. 00:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál, még most sem bírok elaludni, úgy veszekedtünk. Az a baj, hogy a multkori vita útán megbeszéltünk pár dolgot, de csak egy hétig bírta alkohol nélkül. Úgy érzem minden kezdődik előről, ez egy körforgás lesz és félek csak én szállhatok ki belőle. Utoljára megmondtam neki, elhagyom ha azt jobbnak látja,- -mint velünk élni,- és utána megbékélt. De egy életen át én nem akarok ilyen kapcsolatban élni, ez engem tönkre tesz. Nagyon tresszes a munkája, azt hittem azért iszik ennyit, minden itthon csapódik le. Lassan semmi értelme nem lesz a cukormáz életünknek, ami belül már rohad...
2012. nov. 18. 00:53
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha csak pár hete ilyen veled akkor még most az elején kéne rájönnöd, hogy mi váltotta ezt ki nála. Mert csak úgy senki nem lesz alkoholista... Inkább erről beszélgess vele és próbáljatok megoldást találni. Nem mindig a könnyebb út a jobb megoldás....
2012. nov. 18. 03:28
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha nem hiszi el, akkor vedd fel kamerával és mutasd meg neki másnap.
2012. nov. 18. 07:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha alkoholista akkor jobb ha mész az anyukádhoz, én biztosan mennék. Vagy végig akarod nézni, ahogy a lányod tönkremegy? Nem fogja elvenni, ne aggódj. Remélem nem vagy terhes, egy ilyennek nem szabad még egy gyereket szülni.
2012. nov. 18. 09:20
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi választ is. Reggel bocsánatot kért, miután emailben leírtam, hogy mégis mit érzek, mit művel velünk amikor iszik. Röhej nem? emailt kell írjak, hogy el is olvassa... Még két nap és tesztelek, tényleg nagyon vegyes érzések keverednek bennem. Olyan normális amikor nem iszik, de nem bírja megállni :-(.
2012. nov. 18. 11:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Jujj, a falnak megyek az ilyen szövegtől, hogy "amikor nem iszik olyan cuki"!!! Egy alkoholistával élsz együtt, nem elég ha akkor szörnyeteg amikor iszik? Márpedig inni fog továbbra is! Ne haragudj, de rosszul vagyok az olyan nőktől, akik elájulnak egy bocsánatkéréstől a gyerek meg tönkremegy!!!
2012. nov. 18. 16:26
 8/10 anonim válasza:
Én nem értem, pár hét alatt hogy lesz valakiből alkoholista? Esetleg eddig is ivott titokban, és ezt nem vetted észre? Ha mégsem, mi történt vele, amitől el kezdett inni? Ezt tudod? Mert a eddigi stresszes munkahelye meg volt előtte is. Ez a probléma gyökere, úgy érzem. Én a helyedben kideríteném, akár a közeli barátai által is, ha már a saját feleségével nem beszéli meg a problémáit. Őszintén kívánom, hogy ne legyél terhes.
2012. nov. 18. 19:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Tudod van egy mondás! Viselkedj úgy, hogy ne kelljen bocsánatot kérni!
2012. nov. 18. 20:41
 10/10 A kérdező kommentje:
A munkája miatt nála a stressz szezonális. Ezt érzem is. Már 12 éve ismerem, régen is simán megivott egy üveg bort, néha kettőt. Csak mostanába kezdődött el az, hogy belém köt amikor iszik... Nem azt mondtam, hogy cuki amikor nem iszik, hanem hogy normális! Nagy különbség. Beszélgettünk, ma nem ivott. Ami előttem van az a barátnőm, pontosan így kezdték vagy 7-8 éve, és mostanra egy rakás szar a házasságuk. Ő jól bírja, én meg nem vagyok az aki csendben tűri. Köszönöm az értelmes válaszokat!
2012. nov. 18. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!