Prolactin eredményem nagyon magas (908 uIU/mL), másnak is volt-e ilyen magas értéke és a bromocriptin jó volt-e rá?
Gondolom a kérdező sem terhes, ha a teherbeesés kategóriába írta.
Ez még nem kimagaslóan magas érték, a Bromocriptin jó lehet rá.
1. vagyok
igen, "terhességnek" olvastam a "teherbeesés"-t, a válaszom kiírása után láttam, h nem így van. bocs...
Köszi, LÁnyok.
Igen, mindenemet nézték.
Először magas volt a TSH-m is, 3 fölött, de arra szedem a Letrox-ot és lement 0.85-re.
Inzulin rezisztenciát is néztek, az is normális (hála az égnek, lekopogom).
Csak ez az értékem nem jó, és ahogy beütöttem a neten, olyanok is vannak írva, hogy az agyalapi mirigy daganata okozhatja, meg ilyenek, és annyira megijedtem. :(
Azt írta a labor, hogy "megerősítő "vizsgálat kell a magas érték miatt, most írt a nőgyógyászom egy újabb vérvételt, de azt is olvastam, hogy ilyenkor elküldik Ct-re vagy MRI-re a beteget, hogy kizárják a daganatot.
MIkorra kell, hogy levigye a bromo???
Igen, sok esetben sajnos agyalapi mirigy daganat okozza, de az ált. magasabb értékeket produkál.
Azt nem tudom, mennyi idő alatt viszi le a bromo.
Nekem is ilyen magas volt, a nőgyógyászom brimocriptint írt rá, míg szedtem minden ok volt, nem jött a tej a mellemből ha megnyomtam, és a mensesem is megjött, de miután abba hagytam, megitnt előjöttek a tünetek. Elmentem egy mási orvoshoz, elküldött MR vizsgálatra, kiderült daganat van az agyalapi mirigyem mellett, ezért ez a hormon zavar. Ő is a Bromocriptint ajánlotta. 1 évig szedtem, miután abba hagytam, rákövetkező hónapban terhes lettem!
Azt mondta a doki miután szültem, rendbe jön minden. Most várom a második babát. A mensesem normális, a tej jön, 1-2 csepp, azt mondták ezzel ne foglalkozzak, meg ez a pici daganat sem vészes! Annak gondd, akinek nagy daganata van, nő, de azt Orron kersztűl ki operálják.
Nem kell félni, jó ha van egy MR, akkor megvan a forrás, tudod miért a magas prolaktin szint, csak hónapokat kell rá várni, nekem szerencsém volt, ismerős volt a nőgyógyász professzor, aki másnapra kért nekem MR időpontot.
Megírnád a többi leleted?
Egyébként a bromo általában hat.
A többi eredményem:
TSH: 0,84
FSH: 5,33
LH: 5,38
ösztradiol: 178,6
Előző vérvételkor ezek voltak:
A TSH-m 3,15-ről indult, erre Letrox-ot szedek.
LH is magasabb volt (6,45)
FSH: 6,10 volt
A prolactin viszont tavaly novemberben 238 volt. Utána volt egy vérvétel, amikor már 789, és most a múlt hetni ez a 908. Pedig az normál volt tavaly.
Elkezdtem a bromocriptint, remélem, leviszi és nincs daganatom. :(
Bocs, ez volt a legutóbbi, október 19-i eredményem:
TSH : 0,59 mIU/L 0,27-4,20
Prolactin : 540 mIU/L
Follikuláris: 95-700,Ciklus közepi:133-975, Luteális: 104-848
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!