A terhesség kalkulátor szerint 5 hetes terhes vagyok, de ez sehogy nem jön össze időben, akkor most hogy számoljam? Lent írom.
Az utolsó mensim első napja október 14.-e...a mensik közötti idő 20 nap! A legvalószínübb teherbeesési időpontok 25-31-ig
A kalkulátor szerint már 5 hetes terhes vagyok,és szerinte 27.-én fogant a pici! 2 okból is lehetetlen...mert mi 30.-án döntöttük hogy nem védekezünk,és akkor voltunk először védelem nélkül együtt valamint múlthéten teszteltem és negatív lett...a másik érdekes dolog,hogy ha valóban akkor fogant volna a pici,akkor sem telt még el 5 hét,csak 16 nap!! Amúgy 4 napja késik...akkor most hogy is van ez??
a kalkulátorok is tévednek. állítólag én már a 15dik hétben vagyok, de ez egy az egyben lehetetlen és az orvos szerint is.
amikor először szeretkeztetek védelem nélkül, ahhoz adj hozzá két hetet és csinálj majd azon a napon (utána) tesztet. ezek általában 14 napra mutatják ki. utána pedig keress fel egy dokit és majd ő megállapítja, hogy pontosan mekkora is a baba. ne foglalkozz a kalkulátorokkal, meg ilyenekkel!!
Csinalj tesztet, ha pozitiv, akkor meg kb varj ket hetet es menj dokihoz. Ne a kalkaulatort nezegesd, az nem mindig mond biztosat:) nekem a megszokott 15. Nap helyett a 25. napon volt peteeresem, ovuteszt miatt tudom, igy hiaba mndtam a dokimnak az utolso mensim idopontjat, mindig is 10 nappal fiatalabb a baba. Pl eloszor 7+3 hetesen hivott el magahoz, am az uh kimutatta, hogy a baba meg csak 5+6 hetes:)) es azota is minden uh-n rajta van, hogy a mensi szerint mennyi lennek, de a baba a meretei alapjan kisebb.
Szoval kb ket het mulva menj el dokihoz, mond, hogy rovidebb a ciklusod az atlagnal es, ha mas kort mutat az uh, mint a mensi szerinti kor, az azert van:) majd az ultrahang a meretekbol megmondja mikor is fogant:)
34 hetes kismami
Mindig az utolsó vérzés első napjától számolják a terhességet, majd esetleg UH alapján korrigálják.
Tök mindegy, hogy valójában mikor estél teherbe...
Kezdjük ott, hogy szerintem a kérdező szarul számolja a ciklusát...
Mi az, hogy a mensik között van 20 nap? Az egyik vége meg a másik eleje között?
Mert nem úgy kell ám számolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!