Márciusban hagytam abba a fog. Gátlót, valószínű, hogy azóta sincs pé. -em, de a nőgyógyászom azt mondja, hogy januárig várjunk a kezeléssel. Miért?
El kell telnie x időnek a két gyógyszer között?
Megmondom őszintén, hogy nem is a baba dolog miatt aggódok én, csak elég hosszú ciklusaim vannak (esetenként 60 napnál is hosszabbak), és félek, hogy ez mitől lehet, van-e valami bajom, stb. A nődokim azt mondta ne izguljak, de pl most is a 65. napnál tartok, és még nem jött meg. Ami alapvetően pozitív jel lenne, merthogy babát szeretnék, viszont 1 hete teszteltem, és negatív lett :(
Mostanában egyre sűrűbben azt érzem, hogy simán be fogok kattanni januárig... :( Volt/van valakinek hasonló tapasztalata?
Azért vár, hogy esetleg magától helyreáll a dolog, és nem kell gyógyszereket bevenned.
Neki ez a jobb, és az egészségednek is valószínű.
Az, hogy sürgetni szeretnéd a dolgot, azt is megértem, ha nem bírod, akkor menj másik dokihoz.:)
Hát, ez az, hogy nem... :/ Tulajdonképpen nekem erre írták fel anno a gyógyszert, hogy a rendszertelen ciklusom helyre álljon. (10 évig szedtem Lyndinette 20-at)
Igen, szerintem sem ártana legalább 1-2 vizsgálatot elvégezni a dologgal kapcsolatban, de mit csináljak, ha a dokim meg nem akarja még? Azt mondja, hogy korai, ne sürgessek semmit, ha januárig nem leszek babás, akkor majd lépünk. De én meg úgy érzem, hogy várunk a nagy semmire...vagy szerintetek én lihegem túl a dolgot? :(
Én hasonlóképpen türelmetlen voltam, miután a spirált eltávolították, vártuk a babát, de nem jött. Pedig nem telt el "túl sok idő", csak talán 4 hónap, de ilyenkor az ember lánya türelmetlen.
Elmondtam a dokinak, hogy mi a helyzet, lehetne vizsgálatokat kezdeni, vagy segítséget kapni? Erre az volt a válasz, hogy pl. endokrinológushoz küldene, ahol labor, stb. De egyrészt nem telt el egy év a sikertelen próbálkozással, ami még nem is annyira baj, de az év elején még védekeztem a gyerek ellen és így nem foglalkoznának velem.
Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, vagy csak lerázott a doki, én így jártam....
De ha nagyon azt érzed, hogy nem kapsz kellő figyelmet, keress fel egy másik orvost. Én se álltam meg egynél...
Az ovutesztet viszont én is ajánlom, nekem bevált :) Netről olcsón lehet rendelni.
Szia! Nejem ugyanez volt, ezt a gyogyszert szedtem en is 5-6 evig, es mikor abbahagytam 40 naposak lettek a ciklusaim, nagyon kesoi peteeressel, neha nem is volt ovum. Dokim meg nem akart adni semmit, hatha beall.
Elkezdtem magamtol gyogynovenyeket inni/szedni.
Cickafarkteat az ovuig, vettem ovutesztet, hogy tudjam pontosan mikor van, utana 1-2 napig meg ittam a cickat, hogy megrepessze a tuszot, aztan valtottam mensiig palastfure. Ciklus elejetol napi 1 db zafir baratcserje kapszula. Kozben nekem is, paromnak is napi 200 mg E vitamin, es 1000 mg C vitamin.
Igy sikerult a 2. honapban, 25.! Napi peteeressel a baba, pedig elotte majdnem egy evig nem sikerult. :)
Sok sikert, hatha kiprobalod!!!!
33 hetes kismami
Köszönöm a gyors válaszokat :)
Tudjátok nem is az a legnagyobb bajom, hogy még nem vagyok babás, mivel márciusban hagytam abba a gyógyszert, intenzív próbálkozás szeptember óta van, tehát 2 hónapja, ami lássuk be nudli :)
Nekem az a legfőbb bajom, hogy nem tudom, hogy mit csináljak. Meddig várjak szerintetek? 65. napomban tartok, de semmiről nincs fogalmam sem. Nem tudom, hogy van-e pé.-em, ha van/volt ebben a ciklusban akkor mikor, továbbá ovu tesztet hova meg minek kezdjek a 65. napon? Vagy van ennek értelme? Én úgy gondolom, hogy mostmár meg kéne várnom, hogy megjöjjön, csak nem tudom, hogy úgy mégis meddig malmozzak.
Utolsó nőgyógyász látogatásom szeptember közepén volt, rögtön a mensim után, ami egyébként kemény 3 napig tartott csak :/ (4-5 nap szokott lenni). Én hülye nem kezdtem el rögtön hőmérőzni, csak ahogy olvasgattam a mindenféle oldalakon, hogy ez milyen jó, mert ha esetleg valami gond van, akkor a hőgörbéket akár a dokinak is megtudom mutatni, és abból sok mindent lát. Így október 1-én elkezdtem hőmérőzni, ami a ciklusom 26. napja volt :/ Tehát a hőgörbémből sem látni semmit sem, mert azóta meg nem is jött meg.
Szóval nem vagyok egy egyszerű eset, és meg kell mondanom, hogy rettenetesen aggódok, ami tudom, hogy túlzás, csak jó lenne valamit kitalálni, hogy legalább egy kicsit megnyugodjak. A férjem már szerintem nagyon unja a problémázásomat, csak nem akarja mondani, amúgy is mindenen elbőgöm magam mostanában :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!