Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem vagyok terhes ugye?

Nem vagyok terhes ugye?

Figyelt kérdés
A barátommal együtt fürödtünk és hát gumi nélkül csináltuk de nem ment el hanem kihuzta,utána rá másnap meg jött.estétöl pedig elkezdtem szedni a legelső fog.gátlót,ugye nem vagyok terhes?Mert olvastam itt olyat,hogy van olyan lány akinek a terhesség ellnére is megjön.
2009. aug. 12. 21:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nah ez még lemaradt:

Igaz, hogy a sperma aktivitása, mozgékonysága gyakorlatilag megszűnik, ha vízbe kerül, mert a vízben lévő anyagokkal könnyen reakcióba lép?

Válasz:

Egy korábbi válaszom a forró vízről szólt, nevezetesen a 45 fok fölötti ülőfürdőt vevő férfinél gyakorlatilag leáll a spermiumok mozgása egy időre.

A kádnyi vagy tó, stb vízbe kilövellt ondó előbb-utóbb feloldódik, felhígul, tehát valóban drasztikusan romlanak az életfeltételei.

Dr. Nagy László

Forrás: [link]

2009. aug. 12. 21:33
 12/22 A kérdező kommentje:
zuhany alatt voltunk,és csak pár lökés volt az egész
2009. aug. 12. 21:36
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Bírom h buta emberek feljárkálnak ide azt hiszik milyen okosak és tanácsokat osztogatnak. Vízben is teherbe lehet esni kedves intelligens válaszoló, aki engem oktatott ki h olvassak utána. Persze 45 fok felett más a helyzet, de nem hiszem h otthon kádban 45 fokban fürödnének, főleg h most írta zuhanyoztak. Nagyokos!
2009. aug. 12. 21:39
 14/22 anonim ***** válasza:
Akkor nagyobb az esélye mintha kád vízben csináltátok volna.
2009. aug. 12. 21:40
 15/22 anonim ***** válasza:

MÉG nem vagy terhes.

Ahhoz, hogy teherbe ess, kell a részedről egy érett, kiszabadult petesejt a petevezetékben, és ugyanott egy hímivarsejt. Kezdjük ez utóbbival.

Az előváladék is tartalmazhat annyi spermiumot, amennyi elég a megtermékenyítéshez. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb.. Ráadásul a hímivarsejtek minimum 3 napig, de akáár 8 napig is elélhetnek a petevezetékben, ahol a megtermékenyítés történik.

Második pont: a petesejt. A legtöbb nőnek a ciklusa közepén, a 12-16. nap között, átlagosan a 14. napon van ovulációja, ekkor szabadul ki egy érett petesejt a tüszőből. csakhogy elég egy jó orgazmus vagy erős érzelmi felindulás egy spontán tüszőrepedéshez, és máris van petesejtünk.

Ha a petesejt a petevezetékben találkozik egy hímivarsejttel, megtermékenyülhet. Mivel a hímivarsejtek elég sokáig élnek, ez a megtermékenyülés akár egy héttel a közösülés után is bekövetkezhet, ha pl a ciklusod elején, a vérzésed után lesz korai vagy spontán peteérésed.

A fürdőkád érdemben nem befolyásolja a teherbeesést negatívan (csak a belső kismedencei gyulladások esélyét növeli a kádban való szeretkezés). Ha így lenne, elég lenne, ha mindenki vízben szeretkezne, és nem kellene költeni tablettára vagy gumira.

nemkívánt terhesség ellen védekezni kell, és a fürdőkád meg a megszakítás még így, havi vérzés előtt is röhejesnek tűnik (már bocs) összehasonlítva a gumival vagy a tablettával.

Ha maradt még kérdésed, írd meg bátran.

2009. aug. 12. 21:44
 16/22 A kérdező kommentje:
de ha megjött akkor mennyi az esélye h terhes vagyok??
2009. aug. 12. 21:45
 17/22 anonim ***** válasza:
és még valami: ha egy férfi forró fürdőt vesz, attól nem azonnal lesz steril ideiglenesen, hanem 6-7 hét múlva. A hőhatás ugyanis csak a még készülőben lévő, éretlen hímivarsejtekre hat negatívan, ők nagyon érzékenyek a hőre, már a 37 fokra is (a herék ezért helyezkednek el a testen kívül, és ezért hűvösebbek). Kb 60 nap, mire "elkészül" egy hímivarsejt, de ha már kora gyemekségében hőhatás éri, akkor nem lesz belőle semmi a 60 nap végére. Azaz a férfi termékenységében negatív változás következik be a forró fürdő után 6-7 héttel.
2009. aug. 12. 21:47
 18/22 anonim ***** válasza:

mennyi az esélye? Őszintén szólva nem tudom. Elég kicsi. De sajnos nem nulla, amint a mellékelt linkben megszólaló teherbe esett nők esete bizonyítja. A megszakítás nem védekezés, 100 nőből,m aki így "védekezik", évente 35 teherbe esik. Hogy te a 35-ben vagy a 65-ben leszel benne, az szerencse és termékenység kérdése. Mondhatja neked valaki, hogy ő évek óta ezt csinálja és még egyszer sem maradt terhes, ha te mindjárt elsőre bekapod.

Aktus után 14 és 21 nappal terhesteszt. ha mindkettő negatív, akkor nem maradtál terhes.

2009. aug. 12. 21:49
 19/22 A kérdező kommentje:
vegyünk ugy h ma este volt ez asz egész.másnap reggel megjött és még aznap este bevettem a fog.gátlót.igy mennyi az esély erre? és sajnos a pia miatt voltunk hülyék,és ha valaki tudja,és átérezte mien együtt fürdeni a barátjával/barátnőjével,akkor tudja hogy nehéz ellenálni. :S de télleg csak 4-5 lökés volt az egész
2009. aug. 12. 21:50
 20/22 anonim ***** válasza:
51%

Nos, én egészen az esküvőig ellenálltam. :-)))

Másnap a fogigátló semmivel sem csökkenti a terhesség esélyét. Akkor már késő. Kicsi ez az esély, picike, nagyon picike, de nem nulla, sajnos.

2009. aug. 12. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!