Nem vagyok terhes ugye?
Nah ez még lemaradt:
Igaz, hogy a sperma aktivitása, mozgékonysága gyakorlatilag megszűnik, ha vízbe kerül, mert a vízben lévő anyagokkal könnyen reakcióba lép?
Válasz:
Egy korábbi válaszom a forró vízről szólt, nevezetesen a 45 fok fölötti ülőfürdőt vevő férfinél gyakorlatilag leáll a spermiumok mozgása egy időre.
A kádnyi vagy tó, stb vízbe kilövellt ondó előbb-utóbb feloldódik, felhígul, tehát valóban drasztikusan romlanak az életfeltételei.
Dr. Nagy László
Forrás: [link]
MÉG nem vagy terhes.
Ahhoz, hogy teherbe ess, kell a részedről egy érett, kiszabadult petesejt a petevezetékben, és ugyanott egy hímivarsejt. Kezdjük ez utóbbival.
Az előváladék is tartalmazhat annyi spermiumot, amennyi elég a megtermékenyítéshez. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb.. Ráadásul a hímivarsejtek minimum 3 napig, de akáár 8 napig is elélhetnek a petevezetékben, ahol a megtermékenyítés történik.
Második pont: a petesejt. A legtöbb nőnek a ciklusa közepén, a 12-16. nap között, átlagosan a 14. napon van ovulációja, ekkor szabadul ki egy érett petesejt a tüszőből. csakhogy elég egy jó orgazmus vagy erős érzelmi felindulás egy spontán tüszőrepedéshez, és máris van petesejtünk.
Ha a petesejt a petevezetékben találkozik egy hímivarsejttel, megtermékenyülhet. Mivel a hímivarsejtek elég sokáig élnek, ez a megtermékenyülés akár egy héttel a közösülés után is bekövetkezhet, ha pl a ciklusod elején, a vérzésed után lesz korai vagy spontán peteérésed.
A fürdőkád érdemben nem befolyásolja a teherbeesést negatívan (csak a belső kismedencei gyulladások esélyét növeli a kádban való szeretkezés). Ha így lenne, elég lenne, ha mindenki vízben szeretkezne, és nem kellene költeni tablettára vagy gumira.
nemkívánt terhesség ellen védekezni kell, és a fürdőkád meg a megszakítás még így, havi vérzés előtt is röhejesnek tűnik (már bocs) összehasonlítva a gumival vagy a tablettával.
Ha maradt még kérdésed, írd meg bátran.
mennyi az esélye? Őszintén szólva nem tudom. Elég kicsi. De sajnos nem nulla, amint a mellékelt linkben megszólaló teherbe esett nők esete bizonyítja. A megszakítás nem védekezés, 100 nőből,m aki így "védekezik", évente 35 teherbe esik. Hogy te a 35-ben vagy a 65-ben leszel benne, az szerencse és termékenység kérdése. Mondhatja neked valaki, hogy ő évek óta ezt csinálja és még egyszer sem maradt terhes, ha te mindjárt elsőre bekapod.
Aktus után 14 és 21 nappal terhesteszt. ha mindkettő negatív, akkor nem maradtál terhes.
Nos, én egészen az esküvőig ellenálltam. :-)))
Másnap a fogigátló semmivel sem csökkenti a terhesség esélyét. Akkor már késő. Kicsi ez az esély, picike, nagyon picike, de nem nulla, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!