Tényleg lehet befolyásolni a gyerek nemét a pózzal?
Előre leszögezném, nincs párom, nem is tervezem, hogy a közeljövőben gyerekem lesz, csak érdekel.
Láttam egy tévéműsorban, hogy nemzés közben lehet befolyásolni, a "nemződő" gyerek nemét a nőbe jutott sperma mennyiségével, és ajánlottak különböző pózokat, a nemekhez.
Na, de ha jól tudom, akkor a nők kromoszómái mind X-ek, a férfiak kromoszómájának a fele X, a másik fele Y. Az ivarsejtekben az adott ember kromoszómáinak csak a fele van, így minden petesejt X, de minden második ondósejt X, és szintúgy minden második Y, és ha a petesejtet egy X sejt termékenyíti meg akkor (X+X) lány lesz, ha egy Y akkor (X+Y) fiú. De akkor mindegy, hogy mennyi sperma jut a nőbe, 50% - 50% esély van arra, hogy X vagy Y ondósejt termékenyítse meg.
Én tudok valamit rosszul, vagy a film volt rossz.
Hát sok ilyen hiedelem van, hogy ezzel vagy azzal lehet befolyásolni a baba nemét, de szerintem ez hülyeség. Tényleg csak a kromoszómáktól függ.
38 hkm
Szia!
Én is így tudom a kromoszómákat, ahogy te. Az esély annyiban változhat, hogy az x-ek állítólag kicsit nagyobbak, strapabíróbbak, és lassúbbak mint az y-ok.
A póz a világon semmit nem számít szerintem, az időzítéssel lehet kicsit segíteni az arányokon : ha már kiszabadult a petesejt, a leggyorsabbnak van a legnagyobb esélye, ha várni kell a petesejtre akkor a legkitartóbbnak. De ez is csak egy picit befolyásolja a dolgokat, mert nem mindig az elsőnek sikerül bejutni, sok ivarsejt elpusztul mire átküzdik magukat a petesejt magjáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!