Lehet-e befolyásolni a gyerek nemét?
Persze hogy nem csak ha fél lábon ugrálsz. Nincs választási lehetőség.
De eddig a legjobb "módszer" amin nagyot nevettem, hogy a Nap befolyásolja. Miszerint a férfi nedvet vonza s ha a nap felé kap el hátúrlól akkor fiú, ha azzal háttal vagy akkor lány lessz. :D
Sok modszer van ra. Pl. az egyuttlet idozitese, mert a sperma gyorsabb/lassabb attol fuggoen, hogy milyen kromoszomat tartalmaz. Tehat ennek tukreben ovulacio elott par nappal vagy epp ovulaciokor erdemes egyutt lenni. Olvass rola tobbet a neten, sok anyag van rola. Persze nem 100%-os modszer, de van tudomanyos alapja.
Ne haragudj, ezt nem tudom megallni, mert olyan szintu hiba. A befolyasolni ige nem valik el kerdesnel. Tehat a kerdesed helyesen: "Lehet-e befolyasolni a gyermek nemet?". A Monika Showban mondtak ilyeneket, hogy "be lehet-e folyasolni"...
Bocsáss meg, hogy kijavítalak, de egyszerűen nem tudom megállni: olyan nincs, hogy "be lehet-e folyásolni", csak olyan, hogy befolyásolni lehet-e, vagy szebben: befolyásolható-e a gyerek neme? Egyszerűen nem létezik olyan szó, hogy "folyásolni". Olyan van csak, hogy "befolyásolni".
Kérlek ne vedd kötekedésnek, csak ez így szörnyen helytelen.
Lehet, méghozzá az együttlét időzítésével. Ez bizonyított dolog. Az Y fiú spermák gyorsabbak, de kevésbé túlélőek. Az X-es lányok később érkezhetnek célba, de kitartóbbak. Tehát peteérés napján fiú várható, előtte két nappal lány. Ez az összes ismerősömnek bejött. És nekem is.
A neten sokat olvashatsz róla, Czeizel-nek is van riportja erről.
Az állattenyésztésben már egy ideje alkalmazzák ezt a módszert. (Bocs, hogy ehhez hasonlítom, de agrármérnök vagyok....:) ) Amikor spermát vesznek az adott állattól, azt egy erre a célra való pohárkában állni hagyják meghatározott ideig, majd a felső réteget "leszívják", várhatóan ez lesz a hím egyedeket adó örökítő anyag, míg az alján maradt spermából nagy esélyel nőivarúak lesznek. A módszer nem 100%-os, de azért elég jól működik. A lényeg, hogy a "fiúk" könnyebbek, mozgékonyabbak, a "lányok" nehezebbek, lassabbak, de tovább is élnek, nem használják fel gyorsan a tartalékaikat.
Ez volt a biológiaóra.
Saját véleményem: mindegy, majd a természet eldönti, a lényeg, hogy egészséges legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!