Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Baba vagy nem baba - vélemények?

Baba vagy nem baba - vélemények?

Figyelt kérdés

Párommal több mint 2 éve vagyunk együtt, kisbabát szeretnénk, a különbség az időben van. Én 20, ő 28 éves, dolgozik 2 helyen, én jelenleg főiskolás vagyok. Hitelmentes autó(k), kényelmes albérlet megvannak, nem élünk rosszul.

Minden vágyam egy baba, egy gyerek, és szerencsére ő is támogat benne - csakhogy én már most belevágnék, ő várna míg befejezem a sulit (még 3-4 év), míg a szüleink tudnak segíteni (most nem laknak közel, de pár éven belül visszaköltöznek), míg,míg,míg.... tudom hogy már évek óta vágyik babára, csak sosem mert belevágni. Én viszont képtelen vagyok várni :( Tudom, hogy örülne, nemrég volt egy ál+ tesztem.

Azon gondolkodtam, titokban abbahagyom a gyógyszert, de nem akarom őt becsapni, hiszen szeretem.

Mit tegyek? Tudtok valamit javasolni, vagy mondani, mit tudnék neki érvként felhozni?

2012. okt. 27. 12:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát ha még van 3-4 éved a suliból és be szeretnéd fejezni, akkor esetleg átkérheted magad levelezőre? Ha igen, akkor ez végül is már nem olyan nagy akadály. A gyógyszer szedését még véletlenül se hagyd abba titokba! Nem túl nyerő ötlet, még akkor sem, ha mind a ketten vágytok a babára.

Részéről csak a te sulid a gátja? Mert akkor a fent írttal esetleg tudsz érvelni.

2012. okt. 27. 12:54
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem, nem hagyom, írtam is hogy ezt képtelen vagyok megtenni. Államis szerződéses vagyok, nincs levelező szak, csak 2 passziválható félév. :(

Igazából nem szeretem annyira ezt a sulit, de jó lenne befejezni mert versenyképes szakma. Részéről a suli a fő indok, mellékesen ha már nem akarja magát ismételni, a szülők, hogy ők majd tudnak segíteni a suli mellett. (Megjegyzem, mire ők idejönnek, már rég befejeztem a sulit is....)

2012. okt. 27. 12:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Az államvizsgát babásan, a kiegészítő vizsgákat két gyerek mellett csináltam meg.

Egy évet csúsztattam, mert képtelen voltam tanulni, készülni, míg nagyon kicsik voltak, utána is csak bébiszitter mellett készülgettem, de a vizsgáim eredménye messze alul maradt attól, ahogy magamtól elvártam volna, ahogy képességeim alapján megcsinálhattam volna. Jó, hogy meg nem buktam! De ez az én történetem.

Te ismered magadat, ha olyan májer vagy, talán mindent kirázol majd a kisujjadból.

Amúgy meg hiába vannak ott a nagyszülők, vagy akármilyen segítség, egy anyának fontos, hogy időt töltsön a gyermekével, tanítsa, lássa megfordulni, felülni, állni, járni, stb, saját maga etesse, fürdesse, altassa. Igaz, van aki ezeket is gond nélkül átadja másnak, de én képtelen lettem volna ezeket kiengedni a kezemből.

Jó döntést kívánok!

2012. okt. 27. 13:38
 4/4 anonim válasza:
úgyanígy vagyok én is, nagyon szeretnék babát, de a párom nem. Én 20 vagyok idén végzek a suliban ő 25 jelenleg nincs munkája de az már alakulgat. De ő még 2-3évet várni akar amig külön költözünk stb....de én megőrülök állandoan ezen jár az eszem. nem tudom mit tegyek..
2012. nov. 1. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!