Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Le kell adni a napi kávéadagom...

Le kell adni a napi kávéadagomból, ha terhes leszek?

Figyelt kérdés
Napi 4-5 kávé a minimum adagom, ha hosszabb a nap akkor becsúszik egy hatodik is.

2012. okt. 27. 01:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én imádom a kávét, de amikor terhes voltam és éreztem, hogy főzték és jött az illata, hát azt hittem megfulladok, egyáltalán nem bírtam a szagát elviselni, ettől függetlenül naponta egyet megittam, de többet nem szabad. Babavárás alatt, inkább koffeinmentes kávét igyál, ízre majdnem ugyanaz és nem káros a babára.
2012. okt. 27. 09:16
 12/16 anonim ***** válasza:

Mind a kávéból (koffein), mind a teából (koffein és/vagy vízhajtó hatás) vissza kell fogni jelentősen.

Én áttértem a jó laza nescafera, kb. olyan, mintha egy fél csészényi főzött kávét kiegészítenék bögrényi vízzel (egyszer íz miatt kipróbáltam azt is, és ugyanaz). Így napi egy ilyen bögrét iszok, inkább csak az íze miatt, egy teáskanál tejporral ízesebbé téve.

2012. okt. 27. 10:18
 13/16 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm szépen :) Kicsit én is bízom a fejfájás szűnésében, anyukámtól is hallottam, hogy terhesség alatt nem jelentkeztek a tünetek.

Mindenesetre már most elkezdtem kipróbálni amiket tanácsoltatok, nem is hangzik rosszul:)

2012. okt. 27. 22:55
 14/16 anonim válasza:

Én nem gondolom azt, hogy a kávé tilos lenne a terhesség alatt. Maximum akkor, ha nagyon magas a vérnyomása valakinek. Szerintem csak a mértékre kell odafigyelni.

A 4-5 ha nem koffeinmentes az elég sok....

A túl sok koffeint megérzi a baba, talán nyugtalanabb lesz, és ez valóban nem tesz jót neki.

Én is megiszom napi 1 kávét reggel, néha még zöld teát is délután, mondjuk nekem inkább alacsony a vérnyomásom.

Ha napi egynél többet szeretnél, mert nagyon hiányzik az íze stb., akkor vegyél koffeinmenteset, vagy Nescafé Ricoréból igyál meg monjduk kétszer (az csökkentett koffeintartalmú). Én a reggeli rendes kávéból nem töltök túl sokat, felöntöm tejjel-tehát már nem úgy iszom mint régen. Szerintem lehet kompromisszumot kötni, hogy neked is jó legyen, meg a babának se legyen semmi baja,)

2012. okt. 30. 16:41
 15/16 Golan Trevize ***** válasza:

4-5 az terhesen nagyon sok.

Próbálj már most egyre kevesebbet inni.

Reggel igyál egyet, a nap további részében csak feleket.

Aztán hagyj el egy-kettőt.

A legjobb ha le tudsz menni napi egyre.

Kétkedőknek meg üzenem, hogy enyhe, tompa fejfájásra tényleg jó egy kávé.

2012. okt. 30. 16:54
 16/16 anonim ***** válasza:
A napi 4-5 kávé azért is árt, mert hátráltatja a fogantatást! Tehát már csak emiatt is érdemes csökkenteni az adagot.
2012. okt. 30. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!