Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Le kell adni a napi kávéadagom...

Le kell adni a napi kávéadagomból, ha terhes leszek?

Figyelt kérdés
Napi 4-5 kávé a minimum adagom, ha hosszabb a nap akkor becsúszik egy hatodik is.

2012. okt. 27. 01:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ez szerintem nagyon sok, napi 1-2-t javasolnak azt hiszem, de én annyit sem mertem, mert a méhlepényen keresztül átjut a babához a koffein, de ő nem tudja lebontani...
2012. okt. 27. 01:12
 2/16 anonim ***** válasza:
Hát terhesen elég sok mindent nem csinálhatsz, pl nem kávézhatsz. Nem 4-5-öt, inkább egyet sem.
2012. okt. 27. 01:19
 3/16 A kérdező kommentje:
Jajj :( Nem iszok erős kávét, de a gyakori fejfájások miatt lett ilyen sok a napi adag, mert jobb (vagyis ezzel is nyugtatom magam), mint hogy mindig bevegyek egy fejfájás csillapítót. Többször voltam már vele orvosnál, csakúgy, mint az édesanyám. Migrénes család vagyunk sajnos :( De ezzel tudom kezelni és eddig egész jól működött.
2012. okt. 27. 01:24
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Kávéval migrénre? Szép.
2012. okt. 27. 03:43
 5/16 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem iszonyat alacsony vérnyomás miatt ment le szintén vagy 5 kávé egy nap. De ez nagyon sok terhesen. Napi egy csészénél többet egyáltalán nem javasolnak, sőt van aki azt mondja egyáltalán nem lehet. Én csak az illúzió kedvéért iszok napi egyet úgy, hogy egy korty kávé , egy deci tej. Inkább tejeskávé de legalább az íze megvan. Egyébként én is nagyon fejfájós voltam, sokszor migrénes de mióta terhes vagyok ez elkerül szerencsére. Lehet neked sem lesz gondod vele .29hkm
2012. okt. 27. 06:56
 6/16 anonim ***** válasza:
Szia. Nagyon nagy kávés voltam...imádtam még az illatát is. Aztán kb fél éve eldöntöttem, hogy babát szeretnék. És hopp: leálltam a kávéval, illetve a főzőssel, azóta kizárólag instant kávét iszok - 2 mokkáskanál, tejpor és tej. Nagyon finom, kevesebb koffeinnel. Ja és napi egyet, reggel!Pedig annyira kívántam délelőtt is, ezt úgy oldom meg, hogy 1 nap pohár tejbe, 3in1 kávénak a felét beleöntöm.Így is finom. És hidd el, le lehet szokni. A baba miatt fontos, és nemcsak akkor, amikor már terhes vagy. A felkészülés időszakában is, én így gondolom. Én pl a délutáni kávémat, egy nagy adag gyümölccsel helyettesítem.Sok sikert.
2012. okt. 27. 08:00
 7/16 anonim ***** válasza:

Én terhesség elött sem ittam kávét, hanem cappucinót (porból) vagy 3in1-et, de mikor terhes lettem,izonyat kívántam a sima főzött kávét. Ígyhát napi 2-t megittam, sok tejjel. Aztán ez elmúllt a 14.héten, azóta megint nem birom meginni,visszatértem a 3in1-re, abból napi 2-t szoktam, ritkán 3-mat.

Migrénre igen szoktak kávét inni,én is ismerek olyat,akinek ez segit.

Szerintem próbáld meg te is a 3in1-et, hátha az is jót tesz a fejfájásodnak, és abban úgysincs annyi koffein,vagy lehet hogy szinte semmi.

Ha nem,akkor beszélj az orvossal, de én úgy gondolom inkább kávét igyál,mintsem naponta gyógyszert szedj amikor fáj.

2012. okt. 27. 08:03
 8/16 anonim ***** válasza:
33 hetes kismama (előző voltam)
2012. okt. 27. 08:03
 9/16 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, napi 1 engedélyezett. Én nem tudok lemondani róla, napi egyet iszok kétfelé bontva sok tejjel. Fél adag reggel, fél adag ebéd után. Fel sem ébred rá (nyilván egészségesebb lenne ha ennyivel sem mérgezném de ez az egyetlen luxus az életemben most) szoptatáskor viszont leálltam róla hónapokig mert hasfájós volt a nagyobb gyermekem.

Fejfájásról annyit hogy nagyon migrénes voltam terhesség előtt, de amint megszűnt a munkahelyi stressz és a monitorbámulás, megszűntek a fejfájások is, hátha te s így jársz!

2012. okt. 27. 08:05
 10/16 anonim ***** válasza:
Én nagyon nagy kávés voltam, de a terhesség alatt nem bírtam elviselni a szagát. Ha a munkahelyen két emelettel feljebb csukott ajtó mögött kávét főztek, attól is rosszul voltam. Szóval nagyon könnyen megoldódott a kaverol való leszokás :-)
2012. okt. 27. 08:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!