Esett már valaki úgy teherbe, hogy cisztája volt? Babának nem lett semmi baja? Én azt hallottam, hogy akinek cisztája van az nem lehet terhes, mert gátolja a teherbeesést!
nagyon egyedi, hogy mi lesz ilyenkor. Én úgy tudom, a legtöbb esetben a ciszták felszívódnak, vagy ha megmaradnak sem okoznak gondot.
De pl a sógornőmnek olyan volt, hogy találtak egy csomó cisztát a méhében, nagyokat is meg rengeteg kisebbet, elkezdték vizsgálni, meg hogy nőnek-e, kapott gyógyszert amitől elvileg ki kellett volna ürülniük. Két héttel később a vizsgálaton az látszódott, hogy fogytak, de még mindig maradt azért szép számmal, és mintha mást is látott volna a doki.... Egy hét múlva már szívhang is volt! Sajnos később kiderült, hogy a magzaton belül is mindenfelé ciszták vannak, a hasüregben meg a mellkasban stb, és olyan súlyosnak ítélték meg (több dokinál is járt) a helyzete, hogy a dokik tanácsára megszakították a terhességet. :( De állítólag az ilyen eset nagyon-nagyon-nagyon ritka. Egy évvel később megint cisztéi lettek, de a gyógyszertes kezelés hatásos volt és kitisztult a méhe, ezután nemsokkal megfogant újból és egészséges babája lett. Rá két évre újból gond nélkül teherbe esett és problémamentes várandósságból újra egészséges gyereke született. A kisebbik is már 4 éves és azóta nem volt ciszta gond, pedig félévente megy kontrollra mert még mindig retteg... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!