Szerintetek vállaljak babát?
Az lenne a kérdésem, hogy a párom már lassan 30 éves lesz, ő már nagyon szeretne egy picurt. De én még tanulok. Most vagyok 22 éves.
Az idén fogok végezni a suliban (BSC-diploma) és elgondolkodtam azon, hogy most lehet egy pici beleférne, aztán ha elkerül oviba folytatnám a sulit. De a szüleim lebeszélnek róla. De én is szeretném már. Páromnak van egy stabil jól menő vállalkozása, tudom, hogy eltudna tartani minket. S támogatna is, de mindig jönnek az ellenpéldák, hogy mi van ha elhagy, és én meg ott maradnék egyedül a picivel, a szüleim meg dolgoznak, igazából ebben az esetben csak magamra számíthatnék.
Tanácstalan vagyok, szeretnék is egy picurit, de tartok is a nehézségektől, és tudom azt, hogy ha várok még 2 évet teljes diplomával a kezemben, akár magam is megállnám a helyem -persze inkább együtt szeretnék lenni vele-.
De attól is tartok, hogy a párom annyira babázni akar, hogy ha nem jön össze hamarosan...
Szerintetek?
Tényleg nehéz kérdés. Szerintem pont ideális korban vagytok mindketten, hogy sikeres, fiatal szülők legyetek, s ha tényleg meg lenne az anyagi biztonság is, ahogyan írtad, akkor érdemes lehet belekezdenetek egy ilyenfajta közös életbe. A párod mit mond rá?
Szerintem érdemes mérlegelni azt, hogy amit tanulsz, folytathatod-e, vagy elkezdheted-e mondjuk 3-4 év múlva, vagy jobb, ha most építed a karriered és 4-5 év múlva már teljes biztonságban és felkészültségben várhatjátok a babát.
1. éves munkaviszony előtt nem szülnék. Nem csak arra kell gondolni ha a párod elhagy, de ne adja az ég egy balesetet szenved és nem tud dolgozni. Akkor semmire sem elég a 38000Ft gyed és családi együtt.
Azért is jobb mert lesz munkatapasztalatod így könnyeben találsz munkát vagy lesz hova visszamenned.
A párod sem olyan idős még, 30. év ma már nőnek sem sok nemhogy férfinak.
Ő szeretné és én is, munkahelyem (már lenne-hiányszakmát tanultam, így már bsc diplomával is eltudnék helyezkedni, de csak azzal a feltétellel ha 2 éven belül leteszem a mesterképzést hozzá. Ezt meg a baba mellett nem vállalnám.
Az a baj, hogy ha csak egyik oldalról nézem, akkor igen, szívesen sőt én is nagyon szeretném a babát.
De amint meglebegtetik a szüleim a pénzügyi oldalát, meg mi lesz ha párommal összekapunk...és egyedül kell helytállnom, elbizonytalanodom. Igazából mondjuk ki: az anyagi részétől félek inkább a dolognak, manapság egy baba nem olcsó...sehogy sem.
A mesterképzést levelezőn is megcsinálhatnád, munka mellett.
Így nem is kellene sokat várni.
A levelezőt felejtsd el, nem leányálom gyerek mellett tanulni is......
Szerintem azt a két évet még simán kibírja!! (vagy másfelet :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!