Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen helyzetben vállaljátok/...

Milyen helyzetben vállaljátok/vállaltátok a gyermeket? (esetleg több gyermeket)

Figyelt kérdés

Nem tudom, "felnőtt" felelős döntéseket hozunk-e. Van rendes állásunk, de albérletben élünk. Ha attól függne, hogy lesz gyerekünk, hogy albérlet vagy saját ház, akkor valószínű nem lenne még vagy 10 évig. Mi sajnos nem tehetjük meg. De, párom összesen utalvánnyal együtt 110 ezret hoz haza, én 105 ezret. Albérletben lakunk, havi 45 ezer+rezsi. Sokszor olvasok itt kérdéseket, amikre az a válasz, hogy nincs gondjuk a megélhetéssel, és a férjük jól keres. Néha vágyom én is erre. De mi a szociális szférában dolgozunk fél milliókat sosem fogunk haza hozni.

NÁLATOK MI A HELYZET?

Van más is hasonló helyzetben, vagy esetleg rosszabban?

2012. okt. 23. 20:01
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem vágjatok bele!!

Azért nem lehet a válaszolók véleményére túl sokat adni,mert mindenkinek máshol van az "igényszintje".

pl van olyan aki nem tudja elképzelni, hogy ne vegyen 10000 ft-s játékot gyerekének, meg a legdrágább cipőt, ruhát, sőt azt hiszi, hogy ha valaki 1-1 cipőt mondjuk a kínaiban vesz meg,akkor az már felelőtlenül vállalta a gyereket.Na így tényleg nem elég ha 100ezer marad meg egy hónapban.És ezzel nem akarok senkit megsérteni,de ez a valóság.

Kisfiamnak nem egy dolgot vásároltunk már turiban,kínaiban és teljesen jó!

Szóval, ha nincs magasan a mérce, be tudod osztani a pénzt, főzöl otthon, akkor simán ki tudtok jönni!!

Én már azt is megtanultam, hogy nem szabad egyből mindent megvenni a gyógyszertárban sem!Persze nem az antibiotikumról meg a fájdalomcsillapítóról beszélek, hanem mondjuk nem veszem meg a 2500 ft-s sterimare orrspryt, hanem megvettem egyszer a 900 ft-s sós vizeset és mivel az utánatölthető azóta itthon készítek tengeri sóból meg vízből bele oldatot.

Vagy nem veszem meg a márkás testápolót,mert a gyógyszertári(ami töredéke) tökéletes!!!!Vagy mikor fiam köhögött nem az 1500 ft-s bedörzsölőt vettem neki, hanem szintén a gyógyszertári kikevertet, ami receptre 300 ft volt....szóval ha odafigyel az ember, akkor azért nem kell mindenhol otthagyni 10ezreket.

Szerintem nálatok rosszabb helyzetben is nevelnek tisztességesen gyerekeket!

Amúgy meg az sem garancia, hogy ha valakinek egyszer már megvan minden és úgy vállal gyereket, akkor az az anyagi háttér meg is marad....

2012. okt. 25. 14:17
 22/24 anonim ***** válasza:

utolsó, teljesen egyetértek...persze, ha nem 5000 ft-os hanem 20ezres Nike-ről beszélünk akkor kevés a fizu...

Mi pl. nemrég voltunk bababörzén, 2 nagy szatyor gyerekruhát hoztunk haza 15 ezer forintért.Ez a nem mindegy....

Ha mindenki arra várna, h megfelelő anyagi szintje legyen, mert a gyerekre költeni kell, már ennyien se lennénk....Gyógyszertári krémek, fürdető, ...mind jó minőségűek és nem kell a flakont meg a reklámot külön kifizetni. És nem kell minden vicik-vacakot megvenni, bababútor, meg babaszőnyeg meg utazóágy, de még bébihinta meg bébitaxi is...Nem ettől lesz "okos"a gyerek, hanem a mondókáktól, a közös játéktól.

2012. okt. 25. 14:33
 23/24 anonim ***** válasza:

Viszont azt ne feledjük el,hogy egy gyereknél nem a ruha kerül a legtöbbe. Sokan pedig azt hozzák fel! Pedig az a legkevesebb,mert azt tényleg meg lehet venni turiban is!

Az a sok, ha tápszeres, ha érzékeny valamire, ha allergiás, ha ekcémás stb. Pedig ezek sokba kerülnek, mégis sokan elfelejtik megemlíteni. És erre készülni kell, mert nem biztos,hogy ilyen lesz, de mi van,ha igen!

2012. okt. 25. 14:51
 24/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Kíváncsi lennék, mi az az "igényszint" ami alatt nem érdemes a babavállalás, vagy esetleg több gyermek vállalása.

Sokat gondolkoztam, és gondolkozok ezen. És igazat adok azoknak, akik szerint az igényszint és a tisztességes felnevelés nem kell a pénztől függjön. Tehát nem kell 10 ezres NIKE a boldogsághoz :))))

És abban is reménykedem a ti családi életetek jó, és boldogok vagytok :))))

2012. okt. 25. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!