Milyen helyzetben vállaljátok/vállaltátok a gyermeket? (esetleg több gyermeket)
Nem tudom, "felnőtt" felelős döntéseket hozunk-e. Van rendes állásunk, de albérletben élünk. Ha attól függne, hogy lesz gyerekünk, hogy albérlet vagy saját ház, akkor valószínű nem lenne még vagy 10 évig. Mi sajnos nem tehetjük meg. De, párom összesen utalvánnyal együtt 110 ezret hoz haza, én 105 ezret. Albérletben lakunk, havi 45 ezer+rezsi. Sokszor olvasok itt kérdéseket, amikre az a válasz, hogy nincs gondjuk a megélhetéssel, és a férjük jól keres. Néha vágyom én is erre. De mi a szociális szférában dolgozunk fél milliókat sosem fogunk haza hozni.
NÁLATOK MI A HELYZET?
Van más is hasonló helyzetben, vagy esetleg rosszabban?
8as vagyok.
Mi is így vagyunk, hogy inkább albérlet mint egy hiteles ház 20 évig...az sem "életbiztosítás".
Ja és mi is szeretnénk még babát a 2. után:)
Amúgy meg azt is végig kell gondolni, hogy biztos mindenre szükség van valójában,amit mondanak??
Hála Istennek én tudtam szoptatni fiam, remélem most a 2.nál sem lesz ezzel gond,tehát tápszerre nem kellett költeni.Én én megmondom őszintén 1 db üveges babakaját vettem, mindig főztem!!Egyáltalán nem macerás, lehet belőle fagyasztani, hogy ha nincs időd főzni, akkor csak kiveszel egy adagot.És amennyibe 1 napi üveges babakaja kerül,annyiból már 1 hétre főzök neki.
Már 2 éves,1 éves kora óta azt eszi amit mi, teljesen egészséges és jó étvágyú fiú:)
Játékokból nincs tele a szoba, de ez nem is baj, hiszen szerintem a játékok eladása mögött úgyis marketingfogás van.
Ruhákat sokat kaptunk, de a legjobban a turit szeretem, illetve azért jó áron lehet vásárolni tescoba, CundA-ba, illetve én kínaiba is be szoktam nézni.
Szóval ha az ember odafigyel mire adja ki a pénzt és nem a reklámok után megy, akkor azért meg lehet nagyon sok mindent venni olcsón.
És egy gyereknek tényleg inkább az a fontos,hogy szeretetteljes környezetben nőjön fel!
Nem kell a meggazdagodásra várni az igaz, de én speciel úgy,hogy valamelyikünknek nincs munkája, nem vállalnék gyereket!
Őszintén? Ha mondjuk kb. 60-70 ezer GYED-et kapsz, akkor az a párod fizujával együtt jelent ugye 170-180-at jobb esetben, amiből kb. 60 ezer lejön, tehát olyan mint ha kiesne a fizud.
110 ezer forint szerintem kevés egy gyerekre, meg rátok! Le lehet,hogy most le leszek húzva, de van,amikor 40-et költök egy hónapban a gyerekre!
Mert nem mindenki tud ám szoptatni, a tápszer baromi drága az első 6 hónapban.
Vagy pl. nálunk gyenge lett a háta, tornára kell hordani, ami havi 16 ezer.
A múltkori náthánk 7 ezerbe került!
Szóval tudom,hogy sokan úgy gondolják,hogy elég a szeretet, meg nem kell várni, de szeretetből nem ad gyógyszert a patikus.
Én speciel nem szeretnék attól rettegni,hogy mi van,ha hó végén betegszik le éppen a gyerek!
Nem kellenek félmilliók, de 100-120 ezer szerintem kevés!
Hát nem tudom mit higyjek, erősebb az a gondolat belőlem, hogy középen helyezkedik el a keresetünk. Hisz nem összesen 100 ezer a fizunk, hanem fejenként. Tehát 200-at hazaviszünk. És mégis vannak akik szerint ilyen helyzetbe nem szülne gyereket. Akkor mégis milyenbe?Havi 500 ezer az már jó?Saját ház, autó, minden dukál?
Elnézést ha erősen fogalmazok de most komolyan?A szegény ember így is ki van semmizve itthon, és még ez is?
Azért kíváncsi lennék, milyen családból jön az,aki 200 ezres fizuhoz nem szülne gyereket...Apuci, anyuci, após anyós milyen anyagi helyzetben van? Persze ez költői kérdés, nincs kedvem vitázni-.-
Csak számoljunk már könyörgöm!
Azt írta,hogy 105 ezret keres! Erre kb. 60 ezer körül fog GYED-et kapni, de kb. ugyanennyi a albérlet meg a rezsi. Ha nem, akkor nem jól írtad le.
Ergo marad férjed 110 ezre!
Na én erre írtam,hogy ez nem kevés. Szerintem ez nem középszint! De a te döntésed természetesen, nyilván te fogod megoldani ennyiből is, pusztán van,aki azt írja,hogy ennyire nem vállalna.
Nekem van egy alap, amiből nem engedek a gyerekkel kapcsolatban, kerül, amibe kerül. Csak ne hidd azt,hogy a gyerek minden esetben pici költség. Mert jöhetnek váratlan kiadások, amiket meg kell oldani és nem lehet azt mondani,hogy jaj most nem futja pl. gyógyszerre, mert hó vége van!
Ennyi! Ha ezen megsértődsz, a te dolgot!
3 meg 4 gyereket ennyiből felnevelni, hát...
Tudod ez olyan dolog, hogy elég sokan vágynak nagy családra, mégsem merik bevállalni, mert felelősségteljesek! Én pl. ezért nem vállalok ennyit. Mert persze, szép a filmeken nézni,hogy nagy család, meg minden, nem is megszülni a művészet, hanem tisztességben felnevelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!