Milyen vizsgálatot, és a ciklus mely szakaszában végez/végeztet el a doki, hogy megtudjam, van-e peteérésem? Vérvétel? Ultrahang?
Első körben inkább hőmérőzz, abból tökéletese látszik, orvoshoz se kell menni, és csak egy hőmérő kell hozzá.
Egyébként sorozat UH-val és vérvétellel is kideríthető.
Október 1-je óta hőmérőzök, ez sajnos nem a ciklusom első napja, hanem a 26., így pláne nem tudom, hogy volt-e peteérés.
Most a 41. napomat taposom, 5 napja teszteltem negatívat, ezért merült fel bennem többek között, hogy van-e egyáltalán peteérésem.
Nem volt. Túl alacsony a hőd, és ebben a 16 napos szakaszban emelkedést sem mutatott. Ha a mérés előtt lett volna már ovud, akkor viszont vagy megjött volna már, vagy pozi lenne a teszt. Ha meg ebben a 16 napban lett volna vmikor, akkor látszana a görbén.
Ha egy hét múlva sem lesz emelkedés a görbén (meg vérzés se), akkor menj el dokihoz és vidd a görbét is.
És olyan nem lehet, hogy mondjuk pont akkor lett magasabb a hőm, amikor nem tudtam mérni? Vagy az nagyon rövid idő az ovu-hoz? (Nem tudom, hogy hány napig kell hogy fent maradjon a hő, de úgy hallottam, hogy lehet csak 1 napos is)
Köszönöm a válaszod, bennem is egyre jobban erősödik, hogy doki-látogatás lesz a vége :)
Nem sajnos, 1 nap emelkedés az semmi.
Hivatalosan 14 napos a luteális szakasz (ami az ovutól a menzeszig terjed). Ha 12-16 az még okés. Ha az alatt van, mondjuk 9-10 napos, az már eleve nem jó.
De olyan meg nem is lehet, hogy csak 1-2 napra emelkedik meg...
Nézd, itt van néhány normális görbe:
Láthatod, hogy milyen szépen látszik az emelkedés.
Azt hiszem talán 6 nap a minimum, ameddig fent kellene lennie. De a babához az is édes kevés..
Hány naposak a ciklusaid? Mert attól, hogy hosszú, még lehet benne peteérés. Csak hát kitolódik.
én is úgy látom, hogy nem volt meg a peteérésed, bár látni kéne az előző napokat, hogy ott volt-e, és ha volt, akkor esetleg a luteális fázis végénm mégis leesett-e és csak utána nem jött-e meg a menszi, ha érted.
szerintem egyből fordulj orvoshoz, ha 1 héten belül nem jön meg a menszesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!