Kisbabát szeretnénk a férjemmel, de elég problémás eset vagyok (uterus bicornis, össze-vissza menzesz, stb. ), mit tanácsolnátok nekünk? Mire figyeljünk oda?
Elég bonyolult a történetem, próbálom röviden összeszedni a szerintem fontos infókat.
14 éves korom óta szedtem a fogamzásgátlót (Lindinette 20), amit idén márciusban abbahagytam, mert kisbabát szeretnénk a férjemmel. A gyógyszer abbahagyása után úgy gondoltuk, hogy jobb tartani pár hónap szünetet mielőtt próbálkozunk, mert elég sokáig szedtem a bogyót. Áprilisban, és májusban a ciklusom normális volt, 28-28 napos, aztán egy jó hosszú szünet következett. Augusztusban meguntam, hogy ráfogjuk, biztosan a 10 évnyi bogyószedés miatt nem jön meg, így hát orvoshoz fordultam, aki egy ultrahang vizsgálat során megállapította, hogy uterus bicornis-om van (kétszarvú méhem), de azt mondta ne essek pánikba, ettől még simán lehetek terhes hagyományos úton is.
Így végülis szeptember közepén (13-án) intenzíven (2 naponta) "nekiláttunk a feladatnak" :) , majd igaz, kevés reménnyel, de tegnap csináltam egy terhességi tesztet, ami sajnos negatív lett. Sejtettem, hogy ilyen hamar nem lesz pozitív a teszt, így nem is kenődtem el annyira.
Mivel az eddigi menzeszek össze-visszasága miatt nem tudom, hogy mikor volt, vagy volt-e egyáltalán peteérésem az utóbbi hónapokban, így azt sem tudom, hogy ezentúl hogyan tudnám nyomon követni, mérni.
Ha van, akinek hasonló problémás a helyzete, az adhatna pár jó tippet. Mikor csináljam az ovulációs tesztet? Mikor kezdjem el a testhőmérséklet mérést? Az utolsó menzeszem 22 napja volt, viszont a fentiek értelmében nem tudom, hogy meg fog-e jönni 25-30 napra, ahogyan kellene, viszont azt se akarom, hogy ölbe tett kézzel várjam a csodát.
Bocsánat, egy kicsit hosszúra sikeredett a történetem :)
Szia!
Sajnos nem, azóta sincs baba, de nem a kétszarvú méhem miatt. Nem mensizek hónapok óta, kb. 1-1,5 hónapja kezdtek el velem és a problémámmal komolyan foglalkozni, azelőtt csak türelemre intettek a fog.gátló szedés miatt.
Jelenleg Norcolut tablettát szedek (5 napon keresztül szedtem 4x1-t), hogy legyen végre vérzés, a 3. ciklusnaptól kezdem majd a Clostilbegyt gyógyszert (5 napig 2x1), és ha minden gyógyszert beszedtem, és el is múlt, akkor megyek majd UH-ra, hogy mi történt, történt-.e valami.
Bár sokszor ki voltam bukva, sírtam végig éjszakákat, de továbbra is bizakodó vagyok :) Úgy próbálom meg ezt az egészet felfogni, hogy biztos, hogy nem véletlen, hogy még nem vagyok babás. Valamiért nekem még várnom kell, és most nem kifejezetten az egészségügyi problémámra célzok. :)
Te is babaprojektben vagy? Mióta próbálkoztok? Mióta tudod, hogy ilyen méhed van? Az orvosod mit mondott? Téged is megijesztett, mint engem anno az enyém? (Azóta már lecseréltem, mert egy nagy nulla volt a sok tippelgetése, meg találgatása, hogy mi lehet velem.) Ha gondolod, priviben beszélgethetnénk még, ha pl. érdekel a sztorim részletesebben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!